Malatya´da yurt çocuklarına otel konforu   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-04-2012 (13:54)   Son Mesaj: 04-04-2012 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 424  

    04-04-2012

    Malatya´da yurt çocuklarına otel konforu

    Malatya´da yurt çocuklarına otel konforu
    Malatya´da yurt çocuklarına otel konforu

    Malatya'da 13-18 yaş aralığındaki kimsesiz ve yetim çocuklar, artık 4 yıldızlı otel konforunda oluşturulan dairelerde aile ortamını yaşıyor.

    Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Erkek Yetiştirme Yurdu'nun yerine 5 müstakil daire inşa ederek çocukları buralara yerleştirdi. Koğuş sistemi yerine müstakil dairelerde yaşayan yurt çocukları, artık aile ortamı şeklinde dizayn edilen konutlarda yaşamanın keyfini sürüyor.

    Gazetecilere çocukların ikamet ettiği ve inşaatı bir kaç ay önce tamamlanan daireleri gezdiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, eski Erkek Yetiştirme Yurdu'nun yerine inşa edilen konutlardaki 5 dairenin her birinde 10 çocuğun kaldığını söyledi.

    ''Bu evlerimiz dışarıdan yurt gibi görünse de içi müstakil daire şeklinde'' diyen Bozkurt, bu dairelerde bir evde olması gereken ne varsa kurumsal olarak hepsinin bulunduğunu anlattı.

    Evlerde 3'er yatak odası olduğunu ifade eden Bozkurt, ''Çocuklarımız özel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, internete girebilecekleri, canları ne isterse çok rahat bir şekilde yiyebilecekleri bir ortama sahipler'' dedi.

    Dairelerin 4 yıldızlı otel konforunda olduğunu bildiren Bozkurt, ''Çocukların başında bir öğretmen arkadaşımız görev yapıyor. Her katta 3 yardımcı annemiz var. Bir hizmetli kardeşimiz var. Bir evde 5 personel 10 çocuğumuza hizmet ediyor'' diye konuştu.

    Kurum olarak koğuş sisteminin yerine daire sistemini benimsediklerine dikkati çeken Bozkurt, ''Çocuklarımızın hepsinin bir evi, adresi var. Rahat bir şekilde evlerini, adreslerini gösterebiliyorlar. Hem sosyal olarak rahatladılar, hem psikolojik gelişimleri hızlandı, hem arkadaş ortamı olarak çok rahat bir ortam içerisindeler'' ifadesini kullandı.

    Bu sistemin kontrolünün de kolay olduğunu kaydeden Bozkurt, ''Bu yaşamlarının, çocukların psikomotor gelişimine de çok büyük bir katkısı var. Çocuklarımıza günde 3 ana, 2 ara öğün olmak üzere 5 öğün yemek veriliyor. Mutfaklarında buz dolapları var. Canları ne isterse dolaptan alıp yiyebiliyorlar'' dedi.

    Oturma odalarında televizyonu olan çocukların birlikte oturup televizyon da izlediğini ifade eden Bozkurt, ideal kabul ettikleri yaşam biçiminin ise mahallelerde vatandaşların ikamet ettiği apartmanlarda daire kiralamak olduğunu söyledi.

    Erkek Yetiştirme Yurdu'nun yerine inşa ettikleri bu müstakil dairelerin, aslında ideal sistemin bir provası olduğunu vurgulayan Bozkurt, şu anda İl Müdürlüğü olarak 5 apartmanda daire kiraladıklarını, haziran ayında bu sayının 9'a çıkacağını belirtti.

    AA




    Malatya´da yurt çocuklarına otel konforu Yorumları