Emekli öğretmenden 12 eylül isyanı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-04-2012 (12:57)   Son Mesaj: 04-04-2012 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 437  

    04-04-2012

    Emekli öğretmenden 12 eylül isyanı

    Emekli öğretmenden 12 eylül isyanı
    Emekli öğretmenden 12 eylül isyanı

    12 Eylül darbesi mağduru gazeteci, yazar, şair, emekli öğretmen Gündüz Aydın, Salihli’de bulunan Kenan Evren Parkı’nın isminin değiştirilmesini istedi.

    12 Eylül önceki kardeşi ve amcasını kaybeden Aydın, "Darbecilerin yargılanması yetmez, bu ülkede darbelerin izlerinin de silinmesi gerekir" dedi.

    12 Eylül öncesi, 17 Mayıs 1979 tarihinde kardeşi Yavuz Aydın"ı, 21 Aralık 1979 tarihinde ise amcası Cemil Aydın"ı yaşanan olaylar sırasında kaybettiğini söyleyen emekli öğretmen Aydın, Salihli Kenan Evren Parkı"nın önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu ülkede bazıları, sokakta akan kanı durdurduğunu söyleyerek 12 Eylül darbesini ve Kenan Evren"i savunuyorlar, destekliyorlar. Bu görüşte olan vatandaşlarımız hala var. Aynı asker 11 Eylül"e kadar akan kana göz yumdu, bir gün sonra ülkedeki huzuru sağladılar. Bu savcılar tarafından göz önüne alınarak darbeye hazırlık olarak nitelenebilir."

    "BEKLENEN ŞARTLAR KAÇ CANA MAL OLDU?"

    Kenan Evren"in, "Aslında darbeyi bir yıl önce yapacaktık, ama şartların olgunlaşmasını bekledik" dediği şartların kaç cana mal olduğunu soran Aydın, "Gelecekte yaşanacak iktidar hevesi uğruna bu ülkeyi kan gölüne döndürmenin bir cezası olması gerekir. Yargılanmanın başlaması ile birlikte 12 Eylül"ün bütün antidemokratik izleri silinecektir. Buna inanıyorum. Darbecilerin isimlerinin parklardan, sokaklardan, bulvarlardan, okullardan silinmesi bu ülkenin demokratikleşmesi açısından çok önemlidir" diye konuştu.

    12 Eylül darbesini yapanların, gençliğini ve geleceğini gasp ettiğini öne süren Gündüz Aydın, "Bizim nesil sağcısı ile solcusu ile kayıp bir nesildir. Kardeşi kardeşe vurduran bu zihniyetlerin hesap vermesi ve darbelerin izlerinin silinmesi elbette bizim mağduriyetimizi ve acılarımızı dindirmeyecektir. Ama gelecek nesillere kötü örnek olmaması adına bunu istiyoruz. Gerçekten demokrasiye inanan yöneticiler ve siyasiler bu konuda birlik olup darbelerin izlerinin silinmesi için adımlar atmalıdır. 12 Eylül darbecilerinin yargılanması, sadece Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya"nın hüküm giymesi olarak algılanmamalı. Önemli olan 12 Eylül"ün hüküm giymesidir" dedi.




    Emekli öğretmenden 12 eylül isyanı Yorumları