Kenan Evren darbesi yargılanıyor!   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-04-2012 (07:59)   Son Mesaj: 04-04-2012 (07:59)    Cevap: 0    Gösterim: 685  

    04-04-2012

    Kenan Evren darbesi yargılanıyor!

    Kenan Evren darbesi yargılanıyor!
    Kenan Evren darbesi yargılanıyor!

    12 Eylül cuntasının hayatta kalan liderleri Evren ile Şahinkaya bugün darbe için hesap verecek. Çok sayıda kiş ve kurum davaya müdahil. Evren ise bir ismi merak etti!

    12 Eylül cuntasının hayatta kalan liderleri Evren ile Şahinkaya bugün darbe için hesap verecek. Ankara 12. Ağır Ceza"daki duruşma 09:30"da başlayacak.

    12 EYLÜL askeri darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya"nın yargılanacağı tarihi dava bugün başlıyor. Ankara 12. Ağır Ceza"daki duruşmaya "mağdur-müdahil" 22 kişi, müdahillik talebinde bulunanlardan 40 kişi ve yine müdahillik talebinde bulunan tüzel kişilerin temsilcileri birer avukatları ile alınacak.

    İşte 22 "mağdur -müdahil"


    Nimet Tanrıkulu, Namık Kemal Zeybek, İbrahim Ünal, Yaşar Yıldırım, Celalettin Can, Yaşar Okuyan, Mustafa Yalçıner, Mahir Kadir Damatlar, Oğuzhan Müftüoğlu, Yılma Durak, Selim Dindar, Orhan Miroğlu, Abdurrahman Yücel, Mustafa Kahya, Yılmaz Kızılırmak, Yener Turan, Reşat Keskin, Metin Terzi, Cumhur Yavuz, Osman Başer, Ökkeş Şendiller ve Nükhet İzet.

    Duruşmaya alınacak tüzel kişiler

    TBMM Başkanlığı, CHP, MHP, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Devrimci 78"liler Federasyonu, 78"liler Derneği Federasyonu, Yeşiltepe Eğitim Derneği, İnsan Hakları Derneği, Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği, 68"liler Dayanışma Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Diyarbakır Barosu, Barış ve Demokrasi Partisi, BBP, Milliyetçi Türkiye Partisi, Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER), Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı.

    Bu isimler de o salonda olacak

    Ahmet Cihan, Ali Çetin, Alime Mitap İçöz, Arif Ali Cangı, Bektaş Tufan Güneş, Bilal Bahar, Caner Erdinç ve Yusuf Uzun (değişmeli olarak), Çağlar Çukur, Emine Yalçın, Ender Can Ceylan, Ender İmrek, Erkan Uğur Eren ve Gökhan Eren (değişmeli olarak), Eyüp Duman, Eyüp Kaplan, Faik İçmeli, Hatice Baykal, Hayati Bölükbaş, Mehmet Kaya ve Cevat Böke (değişmeli olarak), Meryem Turan, Mesut Bağcı, Musa Kılıç, Müfide Işık, Osman Esendağ, Mümtazer Türköne, Sezen Öz (Doğan Öz"ün eşi), Süleyman Eryılmaz, Şahin Camcı, Ahmet Fehmi Işıklar, Ali Kurumahmutoğlu... (Star)

    EVREN: DEMİREL YOK ŞAŞIRDIM

    Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Kenan Evren, davaya yönelik rekor düzeye ulaşan müdahillik talepleri için yakınlarına, "Şaşırmadım. İpin ucundan birisi çekti mi çorap söküğü gibi gerisi geliyor. Ama benim için Süleyman Demirel"in başvuru yapmaması sürpriz oldu. Şaşırdım. Onu beklerdim" dedi.

    Demirel başı çekmeliydi


    Demirel, 29 Mart"ta Sabah Gazetesi"nde yayınlanan haberde, Yavuz Donat"ın, "Darbeden zarar gördünüz mü? Davaya müdahil olmak ister misiniz?" sorusuna şu yanıtı vermişti: "Zarar görmemem mümkün değil... Çoook. Millet zarar gördü. Hayır, müdahil olmak istemem... Bu yolla bir yere varmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum..." Bu arada, dünkü gazetelerde yer aldığına göre, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da 9"uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel"in 12 Eylül davasına ilişkin tavrını eleştirerek, "Davaya öncelikli müdahil olması gereken Demirel"dir. Çünkü darbe en başta ona karşı yapılmıştır. Davaya müdahillik konusunda asıl başı çekmesi gereken Demirel"dir" dedi.




    Kenan Evren darbesi yargılanıyor! Yorumları