Kullandığı elektriği kendi üretiyor   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 04-03-2012 (14:57)   Son Mesaj: 04-03-2012 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    04-03-2012

    Kullandığı elektriği kendi üretiyor

    Kullandığı elektriği kendi üretiyor
    Kullandığı elektriği kendi üretiyor

    Muş'un Varto ilçesinde alabalık tesisi işleten 43 yaşındaki Ali Kemal Doğan kullandığı elektriği kendisi üretiyor.

    Alabalık tesisinde boşa akan suyu değerlendiren Ali Kemal Doğan ayda ortalama 800 lira ödediği elektrik faturasından kurtuldu. İşyerine ve evine 2 yıldır elektrik faturası gelmediğini söyleyen Doğan, günde 150 kilowattlık elektrik enerjisi üretiyor. İşyerinde balık pişirmek için kullanılan fırının ısısını da borularla işyerine yaydığını vurguluyan uyanık işletmeci Doğan, verginin dışında tüm giderleri sıfırlamış durumda.

    Muş'un Varto ilçesinde işletmesine gelen elektrik faturalarından dert yanan ilkokul mezunu Ali Kemal Doğan kendi çapında bir çare buldu. Varto ilçesindeki alabalık tesisinde el yapımı elektrik santrali yapan Doğan, bu şekilde ayda 800 liralık faturalardan kurtuldu. Alabalık havuzlarının yanına kendi elektrik tesisini kurmak isteyen Ali Kemal Doğan bir ay çalışarak

    sonunda elektrik üretmeyi başardı. Günde 150 kilowattlık elektrik enerjisi üretmeyi başaran Muşlu Mucit böylelikle kabarık elektrik faturalarından da kurtulmuş oldu.

    Fırınla İşletmeyi Isıttı

    Doğan, "Bundan önce işletmemizde bir yenilik daha yaptık. İşletmemizde balık pişirmek için el yapımı bir fırın yaptım. Bu fırında balık pişirmenin yanında ısıyı farklı alanlarda kullandım. Fırının ısının borularla kalorifere verdim. Bu şekilde hem balık pişirdik, hem de içerisini ısıttık" dedi. Ali Kemal Doğan, "Şu anda işletmemiz için en büyük gelişimi yaptık. İşletmemizde yaklaşık 150 adet ampul bulunuyor. Bütün ışıklandırma ve diğer giderleri bize ayda 800 liraya mal oluyordu. Bu şekilde işletmemizin giderlerini nerede ise sıfırladık. Kurulan bu elektrik sistemi ile işletmemizin aydınlatılmasının yanında ısınma ve pişirme sistemlerini de değiştiriyoruz. Sistem ile tüm ısıtma ve pişirme sistemleri elektrik enerjisi ile olacak. Bu da bizim işletme giderlerini düşürecek." diye konuştu.




    Kullandığı elektriği kendi üretiyor Yorumları