İzmir Belediyesi´nde yolsuzluk davası   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-03-2012 (12:57)   Son Mesaj: 04-03-2012 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 416  

    04-03-2012

    İzmir Belediyesi´nde yolsuzluk davası

    İzmir Belediyesi´nde yolsuzluk davası
    İzmir Belediyesi´nde yolsuzluk davası

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonlar kapsamında haklarında dava açılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 130 sanığın yargılanmasına başlandı.

    İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Pervin Şenel Genç, Hilmi Özen, Serdal Selçuk Savcı, Hüseyin Kırmızı, Tülay Azeri, Erhan Bey, Ali Süha Sabuktay, Mehmet Sayar, Cafer Konca, Ömer Devrim Ergin, Hakan Say, Sedat Sakur, Ata Karataş, Abdülhalim Cumhur Yazıcı, Alaittin Eraslan, Muharrem Derbentoğulları, Ferik Faruk Boyacıoğlu, Murat Boyacıoğlu, Gökhan Boğazkesen, Cafer Alt, İsmail Yoğurtçu ile başka suçtan tutuklu Muzaffer Köse ve Mehmet Hulusi Gülşen, aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

    Duruşmada, ilk olarak ismi iddianamenin ilk sırasında yer alan Aziz Kocaoğlu'nun kimlik tespiti yapıldı. Sabıkasız olduğunu ifade eden Kocaoğlu, aylık gelirinin 80 bin lira olduğunu söyledi.

    Duruşma tutanağı, sanık ve izleyicilerin okuyabileceği şekilde slaytla gösterildi.

    Salonun dolu olması, davaya destek için gelen ve adliye çevresinde bekleyenlerin seslerinin de salona kadar ulaşması nedeniyle mahkeme başkanı duruşmada sessiz olunması için sık sık uyarıda bulunmak zorunda kaldı.

    Tutuklu ve tutuksuz sanıkların kimlik tespiti tamamlandıktan sonra Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir, mahkeme heyetine, görevsizlik talebini içeren 55 sayfalık bir dilekçe sundu.

    Mahkeme heyeti, davaya 1.5 saat ara verdi.




    İzmir Belediyesi´nde yolsuzluk davası Yorumları