Soyguncuların planını nöbetçi eczane bozdu   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-03-2012 (12:58)   Son Mesaj: 04-03-2012 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 391  

    04-03-2012

    Soyguncuların planını nöbetçi eczane bozdu

    Soyguncuların planını nöbetçi eczane bozdu
    Soyguncuların planını nöbetçi eczane bozdu

    Tuzla’da, bir kuyumcu dükkanını soymak için plan yapan şahıslar, dükkanın bitişiğindeki eczanenin nöbetçi olması nedeniyle planlarını gerçekleştiremedi.

    Şahısların, bodrum katın tavanını delerek dükkana ulaşmaya çalıştıkları görüldü. İddiaya göre şahıslar, Vedat Erkan"ın işlettiği kuyumcu dükkanını soymaya karar verdi. Eylem için plan yapan şahıslar, Cumartesi günü dükkanın bulunduğu binanın bodrumuna girerek kesici aletlerle tavanı delmeye çalıştı. Dükkanın fayanslarına kadar betonu incelten şahıslar, ikinci aşamayı ertesi güne bıraktı. Ertesi gün soygun girişimi, planladıkları gibi gitmedi. Kuyumcu dükkanın bitişiğindeki eczane nöbetçi olduğu için şahıslar soygunu gerçekleştiremedi.

    Pazartesi sabahı iş yerine gelen Vedat Erkan, yaklaşık 25 santimetre kalınlığındaki beton zeminde büyük bir deliğin açılmış olduğunu fark etti. Güvenlik kameralarını da inceleyen Erkan, görüntülerde fayansların hareket ettiğini gördü. Erkan, durumu polise bildirdi.

    Soyguncuların dikkat çekmemek için arka sokaktan dükkanın altında bulunan bodrum kata girdiklerini söyleyen Erkan, olayı şöyle anlattı: "Soyguncular önceden iyi bir hesaplama yapmışlar ve Cumartesiyi Pazara bağlayan gece, kasanın yanına gelen bölgeden betona delik açtıktan sonra sabaha karşı ayrılmışlar. Muhtemelen Pazarı Pazartesiye bağlayan gece yarım kalan işlerini tamamlayacaklardı ancak bitişikteki eczanenin nöbetçi olduğunu görünce yakalanmaktan korktukları için devam etmemişler. Eğer yan taraftaki eczane Pazar gecesi nöbetçi olmasaydı amaçlarına ulaşabilirlerdi."

    Olay yerinde inceleme yapan polis, soygun girişiminde bulunan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı




    Soyguncuların planını nöbetçi eczane bozdu Yorumları