Suriye´de çektiği işkenceleri anlattı   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-03-2012 (00:58)   Son Mesaj: 04-03-2012 (00:58)    Cevap: 0    Gösterim: 429  

    04-03-2012

    Suriye´de çektiği işkenceleri anlattı

    Suriye´de çektiği işkenceleri anlattı
    Suriye´de çektiği işkenceleri anlattı

    Suriye Halkının Dostları Grubu'nun İkinci Konferansına katılan muhaliflerden Suriyeli aktivist Ghassan Yasin, cezaevinde yaşadıklarını anlattı.

    Yasin, Suriye'de önce devrik Mısır devlet başkanı Hüsnü Mübarek aleyhine, daha sonra da Suriye rejimi aleyhine protesto gösterilerine öncülük etmiş ve tutuklanmıştı.

    Cezaevinde 3 ay kalan aktivist Ghassan Yasin, konferansın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

    Suriye'de iki kez tutuklandığını ve cezaevinde kaldığı sürede fiziksel ve psikolojik işkencelere maruz kaldığını ileri süren Yasin, "Suriye'de cezaevinde yapılan işkenceleri kelimelerle ifade etmek çok güç. Artık onlar işkencede neredeyse sanat sergilemeye başladılar. O kadar ileri gidiyorlardı ki cezaevinde fiziksel işkencenin dışında insanları aşağılayıcı işkenceler de yapılıyordu. Durum gerçekten çok kötü" diye konuştu.

    İşkencenin izlerini uzun süre vücudunda taşıdığını söyleyen Yasin, "Hücrede kaldığım sürede bir hafta uyuyamadım. Cezaevinde yaşadıklarım psikolojik anlamda beni uzun süre etkiledi" dedi.

    Başbakan Erdoğan'a teşekkür

    Türk halkına ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür dileklerinin iletilmesini isteyen Yasin, "Suriye Ulusal Meclisi'nin uluslararası arenada diğer ülkeler tarafından tanınmasını istedik. Böylece çözüme daha iyi yaklaşabiliriz. Türk halkına ve yönetimine çok teşekkür ederim. Bizi misafir olarak ağırladılar" ifadesini kullandı.

    Suriye Halkının Dostları Grubu'nun İkinci Konferansından çıkan sonuçlardan umutlu olduğunu söyleyen Yasin, Suriye Ulusal Meclisi'nin Suriye halkının meşru temsilcisi olarak uluslararası arenada tanınmasının Suriye halkı için ve olayların çözümünde önemli olduğunu vurguladı.

    AA




    Suriye´de çektiği işkenceleri anlattı Yorumları