Liseliler YGS´yi protesto etti   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-02-2012 (17:56)   Son Mesaj: 04-02-2012 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

    04-02-2012

    Liseliler YGS´yi protesto etti

    Liseliler YGS´yi protesto etti
    Liseliler YGS´yi protesto etti

    Taksim’de toplanan bir grup liseli, üniversite giriş sınavlarının kaldırılması isteğiyle eylem yaptı.

    Sınav stresi yüzünden bir öğrencinin intihar ettiğini bir öğrencinin de kalp krizi geçirdiğini hatırlatan öğrenciler, adil, eşit, parasız, kişilik gelişimlerini ve beklentilerini dikkate alan bir eğitim sistemi istediklerini dile getirdi.

    Kendilerine Liseli Öğrenci Birliği ve Sosyalist Gençlik Derneği adını veren bir grup liseli, üniversiteye giriş sınavlarını protesto etmek için Taksim Meydanı"nda toplandı. "Sınav sistemimiz gençleri katletmeye devam ediyor" yazılı pankart açan öğrenciler adına bir açıklama yapan Hevin Sümsen, Adana'da Tuğba Kuyucu"nun sınavlara hazırlanırken intihar ettiğini, Samsun'da da Damla Orhan"ın sınav sabahı kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini hatırlattı.

    Sümsen, "Sınav sistemi yüzünden beyni uyuşturulan biz gençler geleceğimizi ve yaşam hakkımızı çalan AKP iktidarına sesleniyoruz. Elini gençlerin üzerinden çek. Geçmişten bugüne süre giden ve AKP iktidarıyla devam eden bu sistem Damla Orhan, Tuğba Kuyucu ve onlarca gençlerin katilidir." dedi.

    Eleme mantığıyla işleyen ve öğrencilerin yetenek ve hayallerini yok saydığını belirttiği sınavların kaldırılmasını isteyen Sümsen, "Bunun yerine adil, eşit, parasız kişilik gelişimlerini ve beklentilerini dikkate alan bir eğitim sistemini istiyoruz ve alacağız." şeklinde konuştu.

    "Sınavlara inat yaşasın hayat" şeklinde slogan atan öğrenciler basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.




    Liseliler YGS´yi protesto etti Yorumları