Hakkari´ye yolladığı arkadaşına ´1 Nisan´ yapmış   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 04-02-2012 (16:56)   Son Mesaj: 04-02-2012 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    04-02-2012

    Hakkari´ye yolladığı arkadaşına ´1 Nisan´ yapmış

    Hakkari´ye yolladığı arkadaşına ´1 Nisan´ yapmış
    Hakkari´ye yolladığı arkadaşına ´1 Nisan´ yapmış

    İsmail Kaya, kendisi gibi YGS'ye giren Sedat Toygar'ı (20), sınav yerini değiştirerek Hakkari'ye gönderdiği için üzgün olduğunu belirtti.

    Kastamonu'da en yakın arkadaşının YGS'ye gireceği yeri Kastamonu yerine Hakkari olarak değiştiren İsmail Kaya, olayı 1 Nisan şakası olarak tasarladığını söyledi. Kaya'nın bu şakası nedeniyle arkadaşı, sınava girebilmek için bin 400 kilometre yol gitti.

    Olayda hiçbir kötü niyetinin bulunmadığını, kıskançlıktan dolayı böyle bir şey yapmadığını savunan Kaya, şunları söyledi:

    ''Arkadaşımın benden şikayetçi olduğunu söylüyorlar. Benim hiçbir kötü niyetim yoktu. 15 yıllık samimi arkadaşım olan Sedat Toygar'a 1 Nisan şakası yapmak istedim. Bunun için arkadaşım Sedat, Yüksek Öğretime Giriş Sınavı için başvurusunu yaptıktan sonra, arkadaşımın Kastamonu olan sınav giriş yerini Hakkari olarak değiştirmek istedim. Arkadaşımın şifresini bildiğim için ÖSYM'nin sınav merkezine girerek Sedat'ın Kastamonu olan sınav yerini Hakkari olarak değiştirdim. Sınav yerleri açıklandıktan sonra Sedat, sınav yerinin Hakkari olarak belirlendiğini görünce şok oldu. Her gün telefonlaştığım arkadaşım bu şok üzerine yaklaşık bir hafta beni aramadı. Sonra beni arayarak 'bu değişikliği sen mi yaptın' diye sordu. Ben ise 'hayır, ben yapmadım' dedim ve arkadaşım bana inandı. Bunun üzerine Sedat bu değişikliği kimin yaptığını araştırmaya başladı ve kimin yaptığını bulamadığı için Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğüne gitti. Beni de karakola çağırdılar. Ben de baktım iş kötüye gidiyor, 1 Nisan şakası olarak yaptığımı itiraf ettim.''

    Sedat Toygar'dan özür dileğini ifade eden Kaya, Toygar'ı Hakkari'ye kendisinin uğurladığını, sınavdan sonra da arayarak sınavının nasıl geçtiğini sorduğunu sözlerine ekledi.

    AA




    Hakkari´ye yolladığı arkadaşına ´1 Nisan´ yapmış Yorumları