Evren ve Şahinkaya duşumada bulunabilir   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-02-2012 (15:58)   Son Mesaj: 04-02-2012 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 376  

    04-02-2012

    Evren ve Şahinkaya duşumada bulunabilir

    Evren ve Şahinkaya duşumada bulunabilir
    Evren ve Şahinkaya duşumada bulunabilir

    Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın yargılanacağı davaya katılıp katılmayacağı konusunda sağlık raporu talebi mahkemeye ulaşmadı.

    Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, 12 Eylül darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılanacağı davaya bakan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, sanıkların sağlık durumlarının duruşmada bulunmaya elverişli olup olmadığının tespiti için yazdığı yazının henüz ellerine ulaşmadığını, raporun ilk duruşmaya yetişmesinin çok zor olduğunu söyledi.

    ''Uluslararası Yargı Reformu'' sempozyumunda, basın mensuplarının, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, sanıkların sağlık durumlarının duruşmaya katılmaya elveriş olup olmadığına ilişkin yazı gönderdiğini hatırlatmaları ve yazıyla ilgili işlem yapılıp yapılmadığını sormaları üzerine İnce, yazının henüz ellerine ulaşmadığını belirterek, ''UYAP üzerinden yazıyı bekliyoruz. Raporu biz hazırlayacağız fakat mahkemenin müzekkeresi henüz gelmedi'' dedi.

    Bir başka soru üzerine İnce, hazırlayacakları raporun 4 Nisan 2012'de yapılacak ilk duruşmaya yetişmesinin çok zor olduğunu ifade etti.

    Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Adli Tıp Kurumu'na sanıkların müdafilerinin mahkemeye sunduğu sağlık raporlarını göndererek, duruşmada bulunmalarının ve beklemelerinin sağlık durumları açısından bir engel teşkil edip etmediğini sormuştu.

    Adli Tıp Kurumu, yazının ellerine ulaşmasının ardından gönderilen raporlar üzerinden Evren ve Şahinkaya'nın sağlık durumlarıyla ilgili rapor hazırlayarak mahkemeye gönderecek.

    AA




    Evren ve Şahinkaya duşumada bulunabilir Yorumları