Kapalı köy yolu 75 gün sonra açıldı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-02-2012 (14:54)   Son Mesaj: 04-02-2012 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 1648  

    04-02-2012

    Kapalı köy yolu 75 gün sonra açıldı

    Kapalı köy yolu 75 gün sonra açıldı
    Kapalı köy yolu 75 gün sonra açıldı

    Muş'ta 75 gün önce etkili olan kar yağışından sonra yolu ulaşıma kapanan Üçevler grup köy yolu, İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmayla ulaşıma açıldı.

    İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş'un güney kesimindeki dağlık bölgede bulunan ve 75 gün önce yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapanan, merkeze bağlı Üçevler grup köy yolunu, bir hafta süren yoğun çalışmanın ardından ulaşıma açtıklarını söyledi.

    9 köy ve 11 mezranın bulunduğu bölgenin ulaşımının sağlanması için 3 dozer, 1 greyder ve 10 personelle yol açma çalışmalarına bir hafta süreyle tamamladıklarını belirten Yentür, çetin kış koşullarında, çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.

    Kar kalınlığının bölgenin bazı yerlerinde, 6-7 metre civarında olduğunu belirten Yentür, ''Bir haftadır Üçevler yolunda çalışıyoruz. 3 dozer, 1 greyderle, geceli gündüzlü yol açma çalışması yürüttük. Bir haftanın ardından, 75 gün önce ulaşıma kapanan, 20 kilometrelik grup yolumuzu bugün itibariyle ulaşıma açtık'' diye konuştu.

    Kar yağışının başladığı günden bu yana yaklaşık 43 bin kilometre yolu ulaşıma açtıklarını ifade eden Yentür, yörede son yılların en şiddetli kışının yaşandığını ifade etti.

    Yentür, şunları kaydetti:

    ''Bugüne kadar, 43 bin kilometrede yol açma çalışması yaptık. 645 bin ton yakıt sarfiyatımız oldu. Üçevler grup köy yolunun olduğu bölgede, 9 köy, 11 mezramız bulunmakta. İlk etapta Üçevler, Alaniç ve Arı köy yolunu ulaşıma açtık. Ancak bu bölgede daha 6 köyümüz ulaşıma kapalı durumda. Coğrafi anlamda bu aşamada diğer köylere ulaşmak çok zor. Ancak önümüzdeki günlerde o köylere ulaşmak için yeniden çalışmalara başlayacağız Bölgede gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Vatandaşlar ulaşımlarını sağlarken zor şartlar yaşıyor. Biz de devletimizin verdiği olanaklar dahilinde, çalışmalara devam ediyoruz.''

    Bölgede büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Cevizlidere Köy Muhtarı Mehmet Şahin Yeprem ise, köyde hayvanlarına verecekleri yem ve samanın tükendiğini söyledi.

    Yeprem, ''Saman ve yem bitti. Hayvanları olanlar büyük zorluk yaşıyor. Erzağımız bitmek üzere. Şu anda ekipler ancak Üçveler'e ulaşabildi. Ancak diğer köyle ulaşmak çok zor. Hastamız olduğu zaman, askeriyle irtibat kuruyoruz ve hastalarımızı tahsis edilen helikopterlerle hastaneye ulaştırmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

    AA




    Kapalı köy yolu 75 gün sonra açıldı Yorumları