Üniversiteden atılma kararına red   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 04-02-2012 (13:54)   Son Mesaj: 04-02-2012 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 393  

    04-02-2012

    Üniversiteden atılma kararına red

    Üniversiteden atılma kararına red
    Üniversiteden atılma kararına red

    Bir siyasi partiyi protesto amaçlı basın açıklamasında bulunduğu tespit edilen öğrenciye verilen karar reddedildi.

    Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Disiplin Kurulu'nun, bir siyasi partiyi protesto amaçlı basın açıklamasında bulunduğu tespit edilen Erdem Özdemir'in okulla ilişiğinin kesilmesine ilişkin Fen-Edebiyat Fakültesi disiplin kurulunun aldığı kararı, usul ve esas yönü ile reddettiği bildirildi.

    CBÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, üniversite disiplin kurulunun Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi Erdem Özdemir'in okulla ilişiğinin kesilmesi konusunu görüştüğü bildirildi. Açıklamada, ''Disiplin Kurulu, Fen-Edebiyat Fakültesi disiplin kurulunun, öğrencinin okulla ilişiğinin kesilmesine yönelik aldığı kararı, usul ve esas yönü ile reddetti'' denildi.

    CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin kurul toplantısına katılmadığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

    ''Fen-Edebiyat Fakültesi disiplin kurulunda, öğrencinin durumu yeniden ele alınacaktır. Üniversitemizdeki bütün kurullar, demokratik kurallar çerçevesinde işlemekte olup, üst yönetimden herhangi bir baskı ve yönlendirme yapılması söz konusu değildir. Fen-Edebiyat Fakültesi disiplin kurulunun takdir etmiş olduğu kararda, Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'ın protesto eylemi gündeme gelmemiş, karar bir partinin ilçe başkanlığı binasının işgal eylemi, çalışanların zorla dışarı çıkarılması ve bazı eşyanın tahrip edilmesi dolayısı ile verilmiştir. Bu konuda bazı basın yayın kuruluşlarında yapılan bütün yorumlar ve verilen haberler asılsız, maksatlı ve yanlıdır. 33 bin öğrenciye sahip Celal Bayar Üniversitesi'nde, ''Atatürkçü gençlerin okuldan atıldığı'' iddiası çirkin bir iftira olup, tamamen yalan beyandır. Rektörümüzün ve üniversite kurullarımızın dokunulmazlığının olmadığını, üniversitemizin yasa ve yönetmelikler çerçevesinde idare edildiğini, yönetimimizin aldığı bütün kararların YÖK ve yargı denetimine tabi olduğunu kamuoyuna bir kez daha hatırlatırız.''

    CBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi disiplin kurulu, bir siyasi partiyi protesto amaçlı basın açıklamasında bulunduğu tespit edilen Özdemir'in okulla ilişiğinin kesilmesine karar vermiş, Özdemir karara itiraz etmişti.

    AA




    Üniversiteden atılma kararına red Yorumları