Suriyelilerin çadırları evlerini aratmıyor   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-02-2012 (12:58)   Son Mesaj: 04-02-2012 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 418  

    04-02-2012

    Suriyelilerin çadırları evlerini aratmıyor

    Suriyelilerin çadırları evlerini aratmıyor
    Suriyelilerin çadırları evlerini aratmıyor

    Suriye'den kaçıp Hatay'da oluşturulan çadır kentlerde aileleri ile kalan Suriyeli kadınlar, yaşadıkları çadırları evlerini aratmayacak şekilde süslüyorlar.



    Ülkelerindeki olaylar nedeniyle yıllardır yaşadıkları köy, kasaba ve şehirleri terk ederek Türkiye'ye gelen ve yaklaşık bir yıldan bu yana Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun çadır kentinde yaşayan çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 2 bin 300 Suriyeli'nin her türlü ihtiyacı Türk Kızılayı tarafından karşılanıyor.

    Çocukların oluşturulan sınıflarda eğitimlerine devam ettiği, erkeklerin çeşitli uğraşlarla vakit geçirdiği çadır kentte, kadınlar ise günlerini evleri gibi benimsedikleri çadırlarda geçiriyor. Evlerinden çok daha küçük olmasına rağmen eş ve çocuklarıyla mutlu şekilde yaşadıkları çadırların temizliğini titizlikle yapan kadınlar, çadırların içini de yetkililerin verdiği ev eşyaları, satın aldıkları süs eşyaları ve el işi örgülerle donatıyorlar.

    AA muhabirine, eşinin Suriye'nin Cisreş Şugur kentinde kaldığını ve yaklaşık bir yıldır 4 çocuğu ile çadır kentte kaldıklarını anlatan Hell İhlal, çadırda yaşamalarına rağmen Türkiye'de mutlu olduklarını, tüm ihtiyaçlarının da çadır kentteki yetkililer tarafından karşılandığını söyledi.

    Suriye'deki karışıklık bitmeden can güvenlikleri olmadığı için ülkelerine dönmeyi düşünmediğini anlatan İhlal, çocukları ile yaşadığı çadırı sıcak bir ev ortamına dönüştürmek için büyük çaba harcadığını ifade etti.

    Kaldıkları çadırı, satın aldığı dantel örtülerle süsleyen, duvarlarına mutlu günlerinde çocukları ve eşiyle çekilmiş fotoğrafları asan İhlal, ''Yaşadığımız yer ev değil çadır olsa da biz cennete dönüştürmesini biliriz'' dedi.

    İhlal, çadırda çocukları ile mutlu bir hayat sürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:

    ''Çok şükür ki Türkiye bize kucak açtı. Tüm ihtiyaçlarımızı mecbur olmadığı halde karşılıyorlar. 4 çocuğumla birlikte çadırda da olsa çok mutluyuz. Türk yetkililerin bizlere verdiği çadırı güzelleştirmek sıcak bir ev ortamı oluşturmak için çalışıyorum. Bunun için dantelden örtüler satın aldım. Bunların üzerine de hatıralarım olan fotoğrafları yerleştirdim. Amacım, mutlu ve huzurlu olduğumuz bu yuvayı daha güzel bir hale getirmek.''

    Cisreş Şugur kentindeki evlerinin Suriye askerlerinin saldırısı sonucu yıkıldığını anlatan İhlal, yaşadıkları kötü günleri Türkiye'de unutmaya çalıştıklarını söyledi.

    AA




    Suriyelilerin çadırları evlerini aratmıyor Yorumları