CHP´li gençlerden zamlara protesto   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-02-2012 (12:57)   Son Mesaj: 04-02-2012 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 361  

    04-02-2012

    CHP´li gençlerden zamlara protesto

    CHP´li gençlerden zamlara protesto
    CHP´li gençlerden zamlara protesto

    CHP Gençlik kolları, hükümet tarafından doğalgaz ve elektriğe yapılan son zamları Türkiye genelinde protesto ederek, halkı “duyarlı olmaya” çağıracak.

    CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Barbaros Dinçer, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile hükümet tarafından doğalgaza yüzde 18.72, elektriğe yüzde 9.2 oranında yapılan son zamlara tepki gösterdi. Dinçer, "Bizler hükümetin şakalarına alıştık. Dün başka söyleyip, bugün başka söylemesine de alıştık. Bu şakacı hükümet 1 Nisan"ı da boş geçmedi. Hükümet her zaman olduğu gibi bu sefer de güldürmedi. Mart ayında yapılan benzin zammıyla beraber bir ailenin enerji gideri ayda ortalama 94 lira arttı" dedi. Bu hafta içinde, Anadolu"nun neresinde CHP"li genç varsa orada zamları protesto edeceklerini belirten Dinçer, halkı da duyarlı olmaya çağıracaklarını ifade etti. Dinçer şöyle devam etti:

    "Ülkemizde ileri demokrasiyi iliklerine kadar hisseden ilerici gençler, ileri demokrasinin tazyikli suyuyla, copuyla, biber gazıyla mücadele ederken, eşkıyanın gece ne yapacağı belli olmaz ya, hükümet ileri ekonomiyi getirdi. İleri ekonomi, ileri demokrasinin en büyük dayanağı olacaktır. Yoksullaştırılan halk, hükümetin kirli elleri tarafından dönüştürülecek, toplumsal değer yargılarıyla oynanacaktır. 4+4+4 eğitim garabetini sivil toplumdan gelen tüm tepkilere rağmen zorbalıkla TBMM"den geçiren AKP, dolabındaki eski kirli gömleğini giymiş, kafasının arkasındakini su yüzüne çıkarmıştır. Bizler CHP Gençliği olarak, dün olduğu gibi bugün de hükümetin bu zorbalıklarına karşı el birliği ile dayanışma içinde mücadelemizi sürdüreceğiz."

    -CHP GENÇLİK KURULTAYI 17 HAZİRAN"DA

    Dinçer, tam da bugünlerde CHP"li gençlerin kendi kendilerini seçip, yönetme iradesini ortaya koyacaklarını belirterek, "Bu topraklarda demokrasiyi yeşerten ve günümüz hükümetine karşı demokrasi mücadelesini veren CHP, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun son olağanüstü kurultayda verdiği sözün ışığında 2004 yılından sonra ilk kez Büyük Gençlik Kurultayını topluyor" dedi. Dinçer, genel başkan seçiminin de yapılacağı CHP Gençlik Kolları Kurultayının 17 Haziran 2012 tarihinde toplanacağını kaydetti.




    CHP´li gençlerden zamlara protesto Yorumları