Elektrik ve doğalgaz zamlarına ilginç protesto   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-02-2012 (12:56)   Son Mesaj: 04-02-2012 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 387  

    04-02-2012

    Elektrik ve doğalgaz zamlarına ilginç protesto

    Elektrik ve doğalgaz zamlarına ilginç protesto
    Elektrik ve doğalgaz zamlarına ilginç protesto

    Tüketici Hakları Derneği (TUDEF) üyeleri, elektrik ve doğalgaza yapılan son zamları davul zurna çalıp, halay çekerek protesto etti.

    Kızılay Milli Müdafaa Caddesi"nde toplanan TUDEF üyeleri, 'Zamlar kutlu olsun hükümet mutlu olsun', 'Yeter oynatmaya az kaldı doktorum nerede?', 'Oynatmaya az kaldı hükümet dikkat' dövizleri açtı. 'Bakan üzgün biz mutluyuz, zam zam zam' sloganları atan grup üyeleri, davul zurna eşliğinde halay çekip, son zamları protesto etti.

    Toplanan grup adına konuşan TUDEF Genel Başkanı Turhan Çakar, yapılan zamları eleştirdi. "Mart ayında benzine yapılan üçlü zamdan sonra elektrik ve doğalgazın 'hatırı kalır' düşüncesiyle üzülmüştük." diyen Çakan, "Müjdeler olsun ki büyüklerimiz bizi fazla üzmedi. Mart ayı bitmeden doğalgaz ve elektriğe gereken zammı hatırı sayılır bir oranda yaptılar. Böylece Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), bizlerin kullandığı elektrik fiyatını ortalama olarak yüzde 9.26 oranında artırdı. Sağ olsun bu kurum bir kez daha piyasa düzenleme ve denetlemenin sadece zam yapmakla nasıl çözüleceğini bizlere gösteriverdi." dedi.

    Kendilerinin bir dileği olduğunu belirten Çakan, bolluk bereket içinde yaşadıklarını belirterek, "Benzine nisan ayında da bir zam yapılsın." önerisinde bulundu. Tek kalemle yapılan zamlarla elektrik ve doğalgaz fiyatlarında şampiyonluğun başka ülkelere kaptırılmadığını kaydeden Çakan, "Zira doğalgazı zaten dışarıdan en pahalıya alan ülke olma hünerimizin yanı sıra elektriğimizin de yarıya yakınını doğalgazdan üretme mahareti dünyada eşi benzeri görülmeyen bir başarıdır." şeklinde konuştu.

    Açıklamanın ardından grup üyeleri davul-zurna eşliğinde bir süre daha protestolarını sürdürdü. Bazı vatandaşların da gruba destek verdiği görüldü.




    Elektrik ve doğalgaz zamlarına ilginç protesto Yorumları