Görmez: Dini eğitime katkı vermeliyiz   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-01-2012 (18:58)   Son Mesaj: 04-01-2012 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

    04-01-2012

    Görmez: Dini eğitime katkı vermeliyiz

    Görmez: Dini eğitime katkı vermeliyiz
    Görmez: Dini eğitime katkı vermeliyiz

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yaygın Din Eğitimi Sempozyumu'nun din eğitimi alanında yapılacak çalışmalara önemli bir ivme kazandıracağını belirtti.

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Fatih Projesi'ne ilişkin olarak, ''Bu projeye Kur'an-ı Kerim programları, çocuklara çocuk diliyle Kur'an öğreten programlar ve Hazreti Peygamber'in hayatını çocuklara çocuk diliyle anlatan resimli programlar hazırlayarak katkıda bulunmalıyız'' ifadelerini kullandı.

    Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve 3 gün süren Yaygın Din Eğitimi Sempozyumu, değerlendirme ve kapanış oturumuyla sona erdi.

    Sempozyumun kapanış ve değerlendirme oturumunu yöneten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, başarıyla tamamlanan sempozyumun din eğitimi alanında yapılacak çalışmalara önemli bir ivme kazandıracağını belirtti.

    Sempozyumun yaygın din eğitimi çalışmaları için yeni bir başlangıç olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Görmez, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bu noktada büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.

    Akademisyenler, din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerinin biraraya gelerek din eğitimi alanında düzenlenen bir sempozyuma katılmalarının önemine değinen Görmez, kurumsal taassuba düşülmeden çalışmaların devam etmesi gerektiğini anlattı.

    Prof. Dr. Görmez, kapanış oturumundaki konuşmasında, eğitim sistemini 12 yıl kesintisiz ve kademeli olarak düzenleyen yasada yer alan seçmeli ''Kur'an-ı Kerim'' ve ''Hz. Peygamber'in Hayatı'' dersleri hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da katkıda bulunabileceğini belirterek, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü'nün, çocuklarla ilgili çalışmaları bulunan edebiyatçı, yazar ve ilahiyatçılarla biraraya gelerek çalışmalar yapması gerektiğini kaydetti.

    -''Hazreti Peygamber'in Hayatı''-

    Fatih Projesi'ne de değinen Prof. Dr. Görmez, konuşmasında şunları kaydetti:

    ''Bu projeye Kur'an-ı Kerim programları, çocuklara çocuk diliyle Kur'an öğreten programlar ve Hazreti Peygamber'in hayatını çocuklara çocuk diliyle anlatan resimli programlar hazırlayarak katkıda bulunmalıyız. Proje genelleştirilmeden ve sorunlar birikmeden önce çalışmalar yapılması gerektiğini belirtmek istiyorum.''

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulan yasada yer alan seçmeli ''Hazreti Peygamber'in Hayatı'' dersi hakkındaki görüşlerini de ileten Prof. Dr. Görmez, şöyle devam etti:

    ''Sadece Resul-i Ekrem'in değil, bütün peygamberlerin hayatının bu derse eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle olursa aliyyü'l ala olur. Hatta, Hazreti Peygamber'in hayatına dair bir program hazırlanırken, risalet zincirinin bütün halkaları o programa konulmalı. Hazreti Adem ile başlayan risalet zincirini anlattıktan sonra Hazreti Peygamber'in hayatını anlattığımızda, onun hayatı daha iyi anlaşılacaktır.''

    Değerlendirme ve kapanış oturumuna Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Doç. Dr. Raşit Küçük, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Yaparel de katıldı.




    Görmez: Dini eğitime katkı vermeliyiz Yorumları