Uludağ, kış sezonunu kapattı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-01-2012 (14:54)   Son Mesaj: 04-01-2012 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    04-01-2012

    Uludağ, kış sezonunu kapattı

    Uludağ, kış sezonunu kapattı
    Uludağ, kış sezonunu kapattı

    Kar kalınlığı 2 metre civarında olmasına karşın kış sezonunu kapatan Uludağ'da nöbetçi tesisler, baharda kayak keyfi için turistleri bekliyor.

    Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, bu yıl erken başlayan kar yağışı ve 3,7 metreye kadar ulaşan kar kalınlığıyla kış sezonunu hareketli geçirdi.

    Sezon boyunca özellikle hafta sonlarını yüzde 100 dolulukla geçiren Uludağ'daki oteller, sezonu mutlu kapattı.

    Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ'daki ''oteller bölgesi''nde 22 otel, mekanik tesisler ve kamu kurumlarına ait bazı konaklama tesislerinin hizmet verdiğini söyledi.

    Uludağ'daki tesislerin yatak kapasitesinin 5 bin civarında olduğunu dile getiren Beceren, bu yıl oldukça iyi bir sezon geçirdiklerini bildirdi.

    Hafta sonu itibarıyla Uludağ'da sezonu kapattıklarını ancak nöbetçi tesislerin çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Beceren, şöyle konuştu:

    ''Kar durumu müsait. Diğer yıllara nazaran kar yağışı ve kalınlıkları çok iyi oldu. Buna paralel geceleme oranlarımız yüzde 10 arttı. Tam rakamlar elimize ulaşmasa da ortalama doluluk oranları yüzde 70 civarında gerçekleşti. Özellikle hafta sonlarında yüzde 100 doluluğa ulaşılmasının yanı sıra günübirlikçilerle birlikte 15-20 bin kişi Uludağ'a çıktı. Bazı dönemlerde inanılmaz yoğunluğun yaşandığı Uludağ'da kış sezonu boyunca yüz binlerce kişiyi ağırladık. Bu da biz turizmcilerin, otelcilerin yüzünü güldürdü.''

    Beceren, bu yıl yabancı turistte de önemli artışlar olduğunu belirterek, ''Rusya ve çevresi, 5-15 Ocak'ta tatile giriyor. Bu bölgeden ve uzakdoğu ülkelerinden 5-15 Ocak'ta 4 bin turist geldi. Bu kadar sürede bu yoğunlukta yabancı turist çok nadir'' dedi.

    Kış sezonu kapansa da Uludağ'daki karın bir ay daha kalacağına işaret eden Beceren, ''Nöbetçi tesislerimiz açık. Hafta sonlarının yine yoğun geçeceğini düşünüyoruz. Kar oldukça müsait. Baharda kayak keyfine bekliyoruz. Uludağ'da her şey buna uygun'' diye konuştu.

    AA




    Uludağ, kış sezonunu kapattı Yorumları