Dini haberler > Örnek vatandaş'ı Diyanet seçecek   Konuyu açan: Fani 06   İlk Mesaj: 04-01-2012 (02:06)   Son Mesaj: 07-08-2012 (20:49)    Cevap: 1    Gösterim: 552  

    04-01-2012

    Dini haberler > Örnek vatandaş'ı Diyanet seçecek

    Dini haberler > Örnek vatandaş'ı Diyanet seçecek
    Diyanet, ahlaki yozlaşmaya karşı ilginç bir 'ödüllendirme' mekanizmasını devreye sokuyor. Bundan böyle tıpkı 'yılın annesi' gibi 'yılın ahlaklı ve dindarı' seçilecek. Amaç, ahlaki yozlaşmaya 'dur' demek... İbadetin yanı sıra sosyal sorumluluk ve ahlaki ilkeler örnek vatandaş seçiminde rol oynayacak.

    Diyanet'in Strateji Raporu'nun 'Ahlaki Yozlaşmaya Karşı Alınacak Tedbirler' bölümünde tanımlanan girişime Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar açıklık getirdi ve 'Sadece ibadet etmenin dindarlık olmadığı mesajını vermek istiyoruz' dedi. Özafşar, 'İbadetin yanı sıra ahlakilik, insan, kadın ve hayvan hakları, çevre gibi konulara duyarlılık gibi çağdaş hassasiyetleri ön planda tutan insanlarımızı taltif etmeyi amaçlıyoruz' diye konuştu.
    'Nasıl ki 'Yılın Annesi', 'Yılın Sanatçısı', belirleniyorsa, biz de ahlaki bakımdan ismi ön plana çıkmış kişileri ödüllendirmek, takdir etmek istiyoruz' diyen Özafşar, ödülün adının da henüz belirlenmediğini söyledi. 'Mesela 'İyi Vatandaşlık Ödülü' ya da, 'Sosyal Yararlılık Ödülü' olabilir' diyen Özafşar, 'Sosyal sorumluluk sahibi kişi dindar olmazsa yine ödül verecek misiniz?' sorusuna da 'Gayet tabi. İyi işler yapmışsa, topluma faydası olmuşsa onları da kapsama alabiliriz' yanıtını verdi.

    AĞLATAN ÖDÜLLÜK KADIN
    ÖZAFŞAR bir de örnek verdi: 'Bir teyzemiz, tam 100 bin liralık altın bulmuş. Kendisi kirada oturmasına rağmen sahibini bulup altını vermiş. Bu haberi dinlerken mesai arkadaşlarıma 'Neden bu gibi insanlarımızı ödüllendirmeyelim' dedim. Özafşar'ın sözünü ettiği, 'altını sahibine iade eden teyzen'nin geçen ağustosta altınları sahibine teslim eden Fatma Bildirici olduğu ortaya çıktı.




    Dini haberler > Örnek vatandaş'ı Diyanet seçecek Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-08-2012, 20:49

    → Dini haberler > Örnek vatandaş'ı Diyanet seçecek


    Güzel ve teşvik edici bir sistem bence paylaşım için teşekkürler
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu