Topbaş, Bahreyn Dışişleri Bakanı ile buluştu   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-01-2012 (00:54)   Son Mesaj: 04-01-2012 (00:54)    Cevap: 0    Gösterim: 429  

    04-01-2012

    Topbaş, Bahreyn Dışişleri Bakanı ile buluştu

    Topbaş, Bahreyn Dışişleri Bakanı ile buluştu
    Topbaş, Bahreyn Dışişleri Bakanı ile buluştu

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Bin Ahmed Bin Muhammed El Halife ile bir araya geldi.

    Florya Beyti Restoran'daki yemeğin ardından konuşan Topbaş, El Halife'nin, ''Suriye'nin Dostları Grubu Toplantısı'' sebebiyle İstanbul'a geldiğini söyledi.

    El Halife'nin, Türkiye'nin ve İstanbul'un tüm güzelliklerini her gittiği yerde anlatan güzel bir dost olduğunu belirten Topbaş, kendisine fahri hemşehrilik beratı takdim ettiklerini kaydetti. Topbaş, ''Bu beratın iki ülke arasındaki ilişkiyi ve dostluğu geliştireceğine inanıyorum'' dedi.

    Bahreyn Dışişleri Bakanı El Halife de halkı ve kralı adına Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

    Suriye toplantısı için Türkiye'ye geldiğini ve kendisine takdim edilen berattan dolayı onur duyduğunu ifade eden El Halife, ''İstanbul'u birçok kez ziyaret ettim. Çünkü İstanbul bizim kalbimize işleyen bir şehir. İnsanlık tarihini ve medeniyet tarihi algısını yaşatan bir şehir. İstanbul için ne söylesek yetmez. Bu sevgimizi ve duygularımızı devam ettireceğiz. Sayın Başbakan Erdoğan'ın bize gösterdiği ilgi ve sizin bize gösterdiğiniz cömert misafirperverlik nedeniyle bu tarihi anı unutmayacağım'' şeklinde konuştu.

    Topbaş, El Halife'ye İstanbul'u anlatan bir tablo, El Halife de Topbaş'a hurma ağacı figürlü bir maket hediye etti.




    Topbaş, Bahreyn Dışişleri Bakanı ile buluştu Yorumları