Öcalan´ın doğum gününe yasak   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-01-2012 (00:57)   Son Mesaj: 04-01-2012 (00:57)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    04-01-2012

    Öcalan´ın doğum gününe yasak

    Öcalan´ın doğum gününe yasak
    Öcalan´ın doğum gününe yasak

    İçişleri Bakanlığı, 31 Mart - 8 Nisan tarihleri arasında Abdullah Öcalan'ın sözde doğum günü etkinliklerine "terör örgütü propagandası yapıldığı" gerekçesiyle yasak getirdi.

    PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın sözde doğum günü etkinliklerine yasak getirildi.

    Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada 31 Mart-8 Nisan tarihleri arasında yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü gibi eylemlerin İçişleri Bakanlığınca yasaklandığı duyuruldu.

    Açıklamada Öcalan'ın emri doğrultusunda 2004 yılından bu yana, her yıl '4 Nisan' gününde doğum yeri olan Halfeti ilçesinin Ömerli köyünde doğum günü kutlaması adı altından örgüt propagandası yapıldığı belirtildi.

    Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

    "Geçmiş yıllarda yaşanan olaylar ve alınan istihbari bilgiler dikkate alınarak, PKK/KCK terör örgütü elebaşının sözde doğum günü etkinliğine dair 31 Mart-8 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma türdeki tüm etkinlikler İçişleri Bakanlığı'nın 27 Mart 2012 tarih ve 69286 sayılı yazılarıyla yasaklanmıştır. Değerli vatandaşlarımızın bu karara saygı göstererek, kanun dışı bir tutum ve eyleme yeltenmemeleri, bütün uyarılara rağmen aksi bir davranışta bulunanlar hakkında her türlü yasal işlemin yapılacağının bilinmesi basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.''




    Öcalan´ın doğum gününe yasak Yorumları