TÜSİAD´a postallı protesto   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-31-2012 (22:54)   Son Mesaj: 03-31-2012 (22:54)    Cevap: 0    Gösterim: 413  

    03-31-2012

    TÜSİAD´a postallı protesto

    TÜSİAD´a postallı protesto
    TÜSİAD´a postallı protesto

    İstanbul Beyoğlu’nda ‘Hepimiz Davacıyız-Evren Yetmez İnsiyatifi’ adlı grup, 12 Eylül darbesinde rolü olduğunu iddia ettikleri TÜSİAD yöneticileri için bina önünde eylem yaptı.

    "Hepimiz Davacıyız-Evren Yetmez İnsiyatifi" üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, 12 Eylül darbesindeki etkilerinden dolayı TÜSİAD"ı protesto etmek için Taksim Meydanı"nda toplandı. "Kenan Evren yetmez darbenin tüm sorumluları yargılansın" yazılı pankart açan grup İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş boyunca "Katil Evren" , "Darbelere karşı omuz omuza" , "Darbeci TÜSİAD yargılansın" şeklinde sloganlar attı.

    Tepebaşı"nda bulunan TÜSİAD binası önün gelen grup bir süre daha slogan attı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde grup adına basın açıklamasını sanatçı Zeynep Tanbay yaptı. 12 Eylül darbesinin sorumlusu olarak gösterdiği Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya"nın 4 Nisan"da mahkeme karşısına çıkacağını hatırlatan Tanbay, aradan 30 yıl geçmesine rağmen yüreklerinin yumuşamadığını söyledi.

    12 Eylül darbesini unutmalarının mümkün olmadığını darbe sonrası yaşanan olayları örnek vererek açıklayan Tanbay, 12 Eylül"ün sadece birkaç askerin işi olmadığını ifade etti. "Bu yüzden Evren yetmez." diyen Tanbay, şöyle konuştu: "Bugün bunun için buradayız. Biliyoruz ki TÜSİAD üyesi KOÇ grubunun kurucusu darbeden sonra Kenan Evren"e desteğini sunduğu bir mektup yazdı. Sadece Koç değil, 1980"lerde sermaye grupları askeri darbeyi canı gönülden alkışladı."

    Bugün 12 Eylül darbesinin sorumlularıyla ve darbeci gelenekle hesaplaşmak için bir fırsat oduğunun altını çizen Tanbay, "Kenan Evren"in yargılanmasının zaman aşımı ile engelleneceğini iddia edenler komik duruma düştü. Evren yargılanıyor. Biz intikam için değil, bir daha hiçbir darbe girişimi hiçbir askerin kafasında cirit atmasın diye buradayız. Bir daha hiçbir sivil hiçbir askeri darbe yapma konusunda teşvik etmesin diye buradayız. Evren çok yaşlı olabilir. Erdal Eren de çok gençti. Evren"in eski bir cumhurbaşkanı ve ressam olarak değil eline yüzlerce insanın kanı bulaşan bir diktatör olduğu fikrinin yaygınlaşması ve darbeye destek verenlerin açığa çıkması, onların da teker teker yargılanmaya başlaması, Evren ve Şahinkaya"nın yargılanması sürecinin en büyük kazanımı olacaktır. Bu yüzden bu asker postallarını TÜSİAD"a bırakıyoruz. Bugün bizimle ne ilgisi var derlerse, en azından babaları adına özür dilemelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

    Grup açıklamanın ardından 40 TL"ye aldıklarını belirttikleri asker postallarını TÜSİAD binası girişine bırakarak olaysız dağıldı. Postallar, grubun gitmesinin ardından yoldan geçen bir ayakkabı boyacısı tarafından alındı.




    TÜSİAD´a postallı protesto Yorumları