Gümüşhane´de köylülerin GSM isyanı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-31-2012 (21:56)   Son Mesaj: 03-31-2012 (21:56)    Cevap: 0    Gösterim: 442  

    03-31-2012

    Gümüşhane´de köylülerin GSM isyanı

    Gümüşhane´de köylülerin GSM isyanı
    Gümüşhane´de köylülerin GSM isyanı

    Gümüşhane’nin merkeze bağlı 2 bin metre rakımlı Yenice köyünde, vatandaşlar cep telefonlarının çekmemesinden muzdarip.

    Köy muhtarı Ziya Soydaş, kış aylarında yaklaşık 100 kişinin yaşadığı köyünün yanısıra aynı grupta bulunan toplam 6 köyde cep telefonlarının çekmediğini belirterek, yetkililerden bu soruna biran önce çözüm bulmasını istedi.

    GSM hizmetlerinin geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 5369 sayılı Evrensel?Hizmet Kanununun 5"inci maddesinde yer alan evrensel hizmetler kapsamına dahil edilmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını ifade eden Soydaş, cep telefonları ile vadide bulunan köylerde iletişim sağlayamadıklarını söyledi.

    Köydeki çocukların 14 kilometre uzaklıktaki okula taşımalı sistemle gönderdiklerini, o arada ki yolda başlarına bir hal gelmesi halinde hiçbir haber alamadıklarını ifade eden Soydaş, "Çocuklarımızı taşımalı eğitimle okutuyoruz. Köyden 14 kilometre uzaklıktaki okula gidiyorlar. O sırada başlarına bir hal gelse kesinlikle haberimiz olmuyor. Yolda, karda, fırtınada kalsalar haberimiz olmuyor. Bundan dolayı muzdarip durumdayız. Yaz aylarında köyümüzün nüfusu 500"ü geçiyor. Bütün yazlıkçılarımız dağda taşta telefonun çektiği yer arıyor. Çevre köylerle birlikte 2 binin üzerinde bir nüfus oluyor. Bunun çaresinin biran önce bulunmasını istiyoruz." dedi.

    Soydaş, konuyla ilgili cep telefonu operatörlerinin hepsine de topladıkları dilekçeleri verdiklerini fakat bir sonuç alamadıklarını da sözlerine ekledi.

    İlgili kanunla, GSM (Global?System for Mobile Communications) iletişim alt yapısı olmayan, kırsal kesimde bulunan, yüksek maliyet alanlarından oluşan ve nüfusu 1-500 arasında bulunan yerleşim yerlerinin iletişimini sağlamak amacıyla alt yapı kurulması ve işlettirilmesine ilişkin hizmetlerin 5369 sayılı Evrensel?Hizmet Kanununun 5 inci maddesinde yer alan evrensel hizmetler kapsamına dahil edilmesi kararlaştırılmıştı.




    Gümüşhane´de köylülerin GSM isyanı Yorumları