Erdoğan´dan şehit yakınlarına yeni müjde   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 03-31-2012 (20:54)   Son Mesaj: 03-31-2012 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 412  

    03-31-2012

    Erdoğan´dan şehit yakınlarına yeni müjde

    Erdoğan´dan şehit yakınlarına yeni müjde
    Erdoğan´dan şehit yakınlarına yeni müjde

    Başbakan Erdoğan ''Şehit dul ve yetimleriyle gazilerimize daha iyi imkanlar sağlayabilmek için yeni bir adım daha atıyoruz'' dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ne pahasına olursa olsun, tüm şehitlerin mirasına, emanetine, onların geride bıraktığı dul ve yetimlere sahip çıktıklarını, sahip çıkmaya da devam edeceklerini belirterek, ''Şehit dul ve yetimleriyle gazilerimize daha iyi imkanlar sağlayabilmek için yeni bir adım daha atıyoruz'' dedi.

    Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan Ulusa Sesleniş konuşmasında, Afganistan'da Türkiye'nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan askeri helikopterin 16 Mart'ta düşmesi sonucu 12 askerin şehit olduğunu, 4 Afganlının hayatını kaybettiğini, kanunsuz gösterilerde güvenlik güçlerine açılan ateş neticesinde, Yüksekova ve Cizre'de 5 polisin yaralandığını, yaralı polislerden birinin şehit düştüğünü hatırlattı.

    Başbakan Erdoğan, ''Ben bu vesileyle Afganistan'da şehit düşen kahraman askerlerimize; ayrıca, şehit düşen polislerimize, buradan, ekranlar aracılığıyla bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır niyaz ediyorum. Aynı şekilde helikopterimizin düştüğü yerde hayatını kaybeden Afganlı kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyor; yakınlarına, Afgan halkına başsağlığı mesajlarımı yineliyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun. Yaralı polislerimize de acil şifalar diliyorum'' diye konuştu.

    Şehitlerin, her birinin hakkı ödenemeyecek kahramanlar ve milletin gurur kaynağı olduğunu dile getiren Erdoğan, ne pahasına olursa olsun, tüm şehitlerin mirasına, emanetine, onların geride bıraktığı dul ve yetimlere sahip çıktıklarını, sahip çıkmaya da devam edeceklerini vurguladı.

    -''Daha iyi imkanlar sağlayabilmek için yeni bir adım...''-

    Şehitler, terör saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar ve aileleriyle ilgili bu ay yeni bir düzenleme yapıldığını anımsatan Erdoğan, düzenlemenin detaylar hakkında bilgi verdi.

    Şehit dul ve yetimleriyle gazilere, bugüne kadar çeşitli kanunlar çerçevesinde ayni ve nakdi yardımlar verildiğini, bir defalık olmak üzere devlet ve vakıflar tarafından çeşitli tazminatlar ödendiğini, aylık ödemeler yapıldığını, eğitim yardımı ödendiğini, TOKİ tarafından faizsiz konut kredisi imkanı sağlandığını anlatan Erdoğan, şehit dul ve yetimleriyle gazilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandırıldığını, 10 yıl süreyle kiralarının ödendiğini, askerlik muafiyetinden istifade ettiklerini, çeşitli vergilerden muaf tutulduklarını kaydetti.

    Hükümet olarak, şehit dul ve yetimleriyle gazilere daha iyi imkanlar sağlayabilmek için yeni bir adım daha attıklarına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

    ''Yeni düzenlemeyle, şehitlik, gazilik, malullük kapsamını da genişletiyor; şehit yakınlarıyla gazilerimize daha geniş imkanlar sağlıyoruz. Şehit yakınları ve gazilere yapılacak gayrimenkul hibelerine muafiyet getiriyor, bu hibelerin vergi matrahından düşürülmesini sağlıyoruz.

    Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki er ve erbaşlarla, geçici köy korucularının ve 2008 yılının ekim ayından sonraki harp malullerinin de artık faizsiz konut kredisi imkanından yararlanmalarını sağlıyoruz. Malul olan gazilerimize sağlanan bakım desteğini, köy korucuları ve sivil vatandaşları da kapsayacak şekilde genişletiyor; söz konusu bakım desteğini, bir asgari ücret tutarından, 2 asgari ücret tutarına yükseltiyoruz.

    Terörle mücadele esnasında yaralanan ve tedavisi devam eden personele, 1 yıl süreyle ödenen özel harekat ve operasyon tazminatının ödeme süresini 12 aydan 24 aya kadar çıkarıyoruz.

    Terörle mücadele görevi sırasında olmasa bile görevleri esnasında yaralanan, bakıma muhtaç durumda olan vazife harp malulleriyle köy korucuları da artık ihtiyaç duydukları her türlü iyileştirici, rehabilite edici araç gereçlerin temininde katkı payı ödemeyecekler.

    Maluliyeti sürekli olan kardeşlerimiz, sağlık durumlarında meydana gelen değişikliğe göre, malullük derecelerini değiştirebilecekler.''

    -''Şehit ve gazi sayılma kapsamı genişletildi''-

    Başbakan Erdoğan, düzenlemeyle getirilen en önemli yeniliklerden birinin de şehit ve gazi sayılma kapsamını genişletmek olduğunu bildirerek, terör olayları sebebiyle, göreve gidiş dönüşler esnasında meydana gelen kazalar sonucu yaralanan, sakatlanan ve hayatını kaybedenlerin, kanun kapsamına alındığını söyledi.

    Erdoğan, mülki idare amirleriyle ilgili dar kapsamın da genişletildiğine işaret etti. Her derecede polis okulları ve askeri okullarda okumaya hak kazanıp, geçici kaydı yapılan veya yaşları 18'in altında olan öğrencilerin, aynı kanun kapsamına alındığını belirten Erdoğan, terör eylemlerinde hayatını kaybeden sivillerin yakınlarına da tazminat ve aylık imkanı sağladığını kaydetti.

    -Şehit yakınlarının istihdamı-

    Şehit yakınlarının istihdamıyla ilgili çok önemli bir yenilik getirildiğine de dikkati çeken Erdoğan, mevcut durumda, şehit olan kişinin eşine veya çocuğuna ya da yakınlarından birine, sadece bir istihdam hakkı tanındığını belirten Erdoğan, yeni düzenlemeyle biri eşi ya da çocuğu, diğeri yakınlarından biri olmak üzere toplam istihdam hakkının 2'ye yükseltilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

    Anne babaya ödenen maaşta, halihazırdaki düzenlemede, malullük ve muhtaçlık şartı arandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, bu şartı da ortadan kaldırmayı planladıklarını söyledi.

    Erdoğan, ''Artık anne babalara maaş bağlanması için, malullük ve muhtaçlık şartı aranmayacak; muhtaçlık belgesi istenmeyecek'' dedi.

    Terör saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik görevlilerine, vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, yapılan bütün bu düzenlemelerin, şehit yakınlarına, gazilere hayırlı olmasını temenni etti.




    Erdoğan´dan şehit yakınlarına yeni müjde Yorumları