Gizem´i yaşatmak için seferber oldular   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 03-31-2012 (09:57)   Son Mesaj: 03-31-2012 (09:57)    Cevap: 0    Gösterim: 365  

    03-31-2012

    Gizem´i yaşatmak için seferber oldular

    Gizem´i yaşatmak için seferber oldular
    Gizem´i yaşatmak için seferber oldular

    Adana Anadolu Lisesi öğrencileri 3 ay önce lösemi hastalığına yakalanan 16 yaşındaki arkadaşları Gizem Çınar'ı kurtarmak için seferber oldu.

    81 ildeki bütün okullarda "Kanında hayat var" kampanyası başlatan öğrenciler, "Gizem'i yaşatmalıyız" dedi.

    Okulunun sevilen öğrencilerinden Gizem Çınar, 3 ay önce ayaklarındaki ve bacaklarındaki ağrılar artınca hastaneye gitti. Lise 2'nci sınıf öğrencisi Gizem'i tedavi eden doktorlar lösemi hastası olduğunu belirleyince genç kız, tedavi olmak amacıyla eğitimini yarıda bırakarak Ankara'ya gitti. Gizem'in durumunu öğrenen okul arkadaşları, genç kızı yaşatmak için hemen harekete geçerek 81 ili kapsayan "Kanında hayat var" kampanyası başlattı.

    Bütün okullara "kanında hayat var" broşürü asılarak herkesi Gizem ve Gizem gibi lösemi hastaları için kan vermeye teşvik edilirken arkadaşları Gizem'in sınıfında boş kalan sırasına Gizem'in fotoğraflarını koydu. Gizem'in fotoğraflarını çoğaltarak maske yapan arkadaşları, ona moral vermek için birlikte onun en çok sevdiği şarkı olan MFÖ'nün "Hep yaşın 19"u "Hep yaşın 16" şeklinde değiştirerek hep bir ağızdan söyledi. Ders sonunda söyledikleri şarkıyı kaydederek internet üzerinden paylaşıyorlar. Yazdıkları mektuplarla Gizem'e destek olan arkadaşları, Gizem'in hastalığını yeneceğine inanıyor.

    Star'ın haberine göre; Gizem'in lösemi hastası olduğunu ilk öğrendiklerinde çok üzüldüklerin açıklayan sınıf arkadaşı Didem Gereklioğlu, ilk şoku atlattıktan sonra onun için mücadele etmeye karar verdiklerini söyledi. Gizem'in kanseri yeneceğini inandığını ifade eden Dila Mert ise, "Kanser olduğu için çok üzüldük ama hep birlikte Gizem kanseri yenecek. Çünkü o çok neşeli cıvıl cıvıl bir insandı. O gittiği gibi geri aramıza dönecek" dedi.

    'KIZIM GİBİ BİNLERCE İNSAN VAR'

    Arkadaşlarını yaşatmak için başlattıkları kampanyaya destek verilmesini isteyen Gupse İnal, "Biz arkadaşımızı hiç yalnız bırakmıyoruz sürekli arıyoruz, ona mektup yazıyoruz. Onun için okulda bir köşe oluşturduk. 81 ilde kampanya başlattık. Onun en çok sevdiği şarkıyı onun maskesini takarak sürekli söyleyip internet üzerinden ona göndererek moral veriyoruz" diye konuştu SSK emeklisi baba Mustfa Çınar, okul arkadaşlarının Gizem'i yaşatmak için verdikleri mücadeleyi takdirle karşıladığını açıkladı.

    Yapılan çalışmalar sonucunda Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan 6 bin kan donörünün 3 bininin Adana'da Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne verildiğini bildiren baba Çınar, "Şimdi kan vermek isteyenler Ankara'ya gitmeden burada kan verebiliyor. Bu işlem bu salıdan itibaren başladı. Her salı ve çarşamba günleri isteyen saat 13:30'dan sonra hastaneye gelip kan verebiliyor. İki günde 300 kişi kan verdi. Kızıma uygun ilik bulunmazsa annesinin iliği yüzde 60 uyar diyorlar. Ya o yönteme başvuracağız ya da yurt dışına götüreceğim. Çünkü Türkiye'de donör sayısı 190 bin Almanya'da 19 milyon bunun için lütfen herkes kan bağışlasın. Sadece benim kızım için değil benim kızım gibi binlerce insan var" dedi.




    Gizem´i yaşatmak için seferber oldular Yorumları