Tokat´taki şuk cenettinde yangın   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 03-31-2012 (03:00)   Son Mesaj: 03-31-2012 (03:00)    Cevap: 0    Gösterim: 461  

    03-31-2012

    Tokat´taki şuk cenettinde yangın

    Tokat´taki şuk cenettinde yangın
    Tokat´taki şuk cenettinde yangın

    Tokat’ın Pazar ilçesine 11 kilometre uzaktaki Kaz Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Kuş Cenneti’ndeki sazlık alanda çıkan yangın yaban hayatı vurdu.

    Tokat"ta Kaz Gölü Kuş Cenneti"ndeki Ekiplerin Kaz Gölü'nün etrafının sularla çevrili olması ve bataklık nedeni ile yangına müdahale edemedi. Yüzlerce kuş türünün uğrak yeri ve yavrulama alanı olan Kaz Gölü'nde yaban ördekleri ve çeşitli türlerdeki kuşlar etkilendi. Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen, Kaz Gölü çevresindeki yaban domuzları nedenile bölgenin kundaklandığını tahmin ettiklerini söyledi. Rüzgarın etkisi ile yaklaşık 4 saattir devam eden yangına müdahale edilemediğini ifade eden Başkan Özmen, "Olmamasını isterdik ama bu bilerek yapılan bir olay. Bu işi yapanlar gerekli cezayı görürler. Burayı gözümüz gibi esirgediğimiz bir yerdi. Milli Parklar Müdürlüğü ve ilgililer burayla çok iyi ilgileniyordu. Ama şu anda çaresizlik içerisindeyiz. Yapacak bir şey yok. Yangın bölgesine yaklaşma imkanımız yok, Bekleyeceğiz başka çaresi yok. Yaklaşık 2 bin 3 bin dönümlük bir alan" dedi.

    Başkan Özmen, çevre köylerdeki çiftçilerin kaz gölüne gelen yaban domuzlarından şikayetçi olduğunu belirterek, "Eğer bilerek yaktılarsa bunun sebebi budur. Burada ki domuzlar çok büyük zarar veriyordu" diye konuştu.

    İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından görgü şahitlerinin ifadesi doğrultusunda kundaklama olayını gerçekleştirdiği ileri sürülen kişi veya kişilerin yakalanması için soruşturma başlatıldı.

    Öte yandan kaz gölü kuş cennetinde çıkan yangın aralıklarla devam ederken, telef olan yaban kuşlarının sayısı gün ağırması ile ortaya çıkacak.




    Tokat´taki şuk cenettinde yangın Yorumları