Fatma Şahin´den Diyarbakır´da   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-30-2012 (19:54)   Son Mesaj: 03-30-2012 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 455  

    03-30-2012

    Fatma Şahin´den Diyarbakır´da

    Fatma Şahin´den Diyarbakır´da
    Fatma Şahin´den Diyarbakır´da

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Dikim Projesi''ni Diyarbakır'dan başlatarak, çocuklarla fidan dikti.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen ''14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Dikim Projesi'' için Diyarbakır Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü bahçesinde tören düzenlendi.

    Bakan Şahin, törende, 14 bin evlatlarının bulunduğunu, 14 bin evladın kendi fidanları olduğunu belirterek, ''Fidanlar nasıl ağaç oluyorsa, bizim evlatlarımız da bu ülkenin geleceği için okuyacaklar. Bu projemiz çok güzel. Bunu Diyarbakır'dan başlattık. Bahar, Nevruz, güneş... Bahar değişimdir, berekettir. İnşallah bereket olur, ağaçlarımız büyür. Hep beraber bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşamayı başaracağız'' dedi.

    Törende, Bakan Şahin ve Vali Mustafa Toprak çocuklarla fidan dikti.

    Daha sonra Şahin, Bağlar Kaymakamlığı Kadın Destek Merkezi ve Sur Kaymakamlığı Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ni ziyaret ederek, kadınlarla sohbet etti. Çeşitli kurslarda eğitim alan kadınların sorunlarını dinleyen Şahin, kadınlardan oluşan koronun çalışmalarını izledi ve onlarla birlikte türkü söyledi.

    Bağlar ilçesinde oturan ve 10 yıl önce eşini akciğer kanseri nedeniyle kaybeden Sabiha Çakır, Şahin'i evine davet etti. Çakır ailesini ziyaret eden Şahin, eşi vefat edenlere destek projesini başlattıklarını, bunun çok önemli olduğunu vurguladı.

    Çakır'ın eşi vefat ettikten sonra 4 çocuğu ile sosyal yardımlarla ayakta durduğunu anlatan Şahin, ''4 çocuğun okuması lazım. Bize düşen görev geriye kalanların yanında olmaktır. Bir sosyal devlet olarak yanlarında olmamız lazım. Aylık 250 lira yardım verilecek. Diyarbakır'da bu şekilde olan kardeşlerimize sesleniyorum. Yardım için Kaymakamlıklara başvursunlar'' diye konuştu.

    Çakır da yardımlar için Bakan Şahin'e teşekkür etti.




    Fatma Şahin´den Diyarbakır´da Yorumları