Polise yollanan ilginç e-postalar!   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 03-30-2012 (15:58)   Son Mesaj: 03-30-2012 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    03-30-2012

    Polise yollanan ilginç e-postalar!

    Polise yollanan ilginç e-postalar!
    Polise yollanan ilginç e-postalar!

    Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bizzat ulaşamadıkları vatandaşları asayiş sorunlarına karşı önceden uyarmak için başlattığı e-posta uygulamasına ilginç e-postalar geliyor.

    AA muhabirinin İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yaklaşık 2 ay önce başlatılan E-TDP (Elektronik-Toplum Destekli Polislik) uygulaması kapsamında, Bursa genelinde yaklaşık 300 bin kişiye, kontör dolandırıcılığı, internet yoluyla dolandırıcılık ile cinsel istismar ve evden hırsızlık konularında toplam 1 milyon e-posta gönderildi.

    55 personelin çalıştığı uygulama kapsamında gönderilen e-postalar, kişilerin cinsiyet, yaş gibi kategorilere göre hazırlanarak, belirlenen hedef kitleye iletildi. Konu sadece kadınları, gençleri ya da çocukları ilgilendiriyorsa, e-ler o gruptaki kişilere yönlendirildi.

    -Vatandaş ve polis arasında iletişim köprüsü-

    İletilen e-postalara cevap yazılmasıyla vatandaşlarla polisler arasında internet yoluyla adeta bir iletişim köprüsü kuruldu. Yaklaşık 50 bin kişi kendilerine gönderilen maillere cevap yazdı.

    Kimisi uygulamadan duyduğu memnuniyeti, kimisi uygulamada gördüğü eksiklikleri ve önerilerini ifade ederken, kimisi de karşılaştığı sıkıntılara çözüm önerisi istiyor.

    Cadde ve sokaklardaki bozuk ışıklardan, mahallesinde köpeğini tasmasız dolaştıran kişi hakkında ne yapması gerektiği soranlara kadar ilginç istek ve başvurular da dikkati çekiyor.

    Kendisini polis olarak tanıtıp kontör yollamasını isteyen kişiyi şikayet edenler de E-TDP vasıtasıyla polisten yardım istiyor.

    Kocasından boşanacağını, çocuğunun kendisinden alınıp alınmayacağını ve davada ne yapması gerektiğini soranlar da oluyor.

    Elektronik postalarda, ''Alo, polis bey, erkek arkadaşım borcunu vermiyor, ne yapmalıyım?'' şeklinde şikayetler de yer alıyor.

    Başvuruların kimisine yine e-posta ile karşılık verilirken, olayın durumuna göre kimine de bizzat polis memuru gönderiliyor.

    -Site, uygulamadan itibaren 7 bin kez tıklandı-

    Bu arada uygulama sayesine emniyetin ''www.tdpbursa.pol.tr'' isimli sitesinin de tıklanma oranının bir hayli arttığı belirtildi. 5 yılda 32 bin kez ziyaret edilen site, uygulamanın başlamasının ardından yaklaşık 7 bin kez tıklandı.

    Ayrıca, sosyal paylaşım sitesi ''Facebook'' vasıtasıyla aynı hizmet sunuluyor.




    Polise yollanan ilginç e-postalar! Yorumları