Almanya vizesine mektuplu başvuru   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-29-2012 (20:58)   Son Mesaj: 03-29-2012 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    03-29-2012

    Almanya vizesine mektuplu başvuru

    Almanya vizesine mektuplu başvuru
    Almanya vizesine mektuplu başvuru

    Almanya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hans-Jörg Brunner, vize başvurularını posta yoluyla kabul etmek için yaptıkları çalışmanın ayrıntılarını verdi.

    Brunner, Bartın Valisi İsa Küçük'ü ziyaretinde yaptığı konuşmada, Almanya ve Türkiye arasında 50 yıl önce yapılan ''İşgücü Anlaşması'' kapsamında yüz binlerce Türk'ün Almanya'ya gidip ülkenin kalkınmasına destek verdiğini söyledi.

    Almanya'ya giriş yapmak isteyen Türk iş adamlarına uygulanan vizeyle ilgili bazı gelişmelerin söz konusu olduğunu anlatan Brunner, şunları kaydetti:

    ''Bir iş adamı bize müracaat ettiğinde 24 saat içinde talebine yanıt verebiliyoruz. İş adamlarının vize müracaatlarının yüzde 96'sı olumlu yanıtlanıyor. Büyükelçiliğimiz ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bir anlaşması var. Birliğe bağlı belirli kademedeki iş adamlarına bir ek yazıyla daha uzun vadeli vizeler verilebiliyor. Bir iş adamının sorunsuz vize alabilmesi için Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin yazısı yeterli olacaktır.

    Vize dosyası kabul sisteminde de bir değişikliğimiz söz konusu. Büyükelçilik olarak, vize başvurularını posta yoluyla kabul etmek için çalışma içindeyiz. Henüz yürürlükte olmayan bu yeni sistemle posta yoluyla vize müracaatınızı, firmaya sunacaksınız, işlemlerinizi o firma yapacak ve vizeniz gönderilecek. Ancak bu henüz yürürlüğe girmedi. Bunu İngiltere uyguluyor, biz de aynı şekilde yapacağız. Bunun avantajı ve en büyük kolaylığı büyükelçiliğe şahsen başvurmak zorunda değilsiniz. Posta yoluyla başvurarak günlerce seyahat edip, geri dönmek zorunda kalmayacaksınız.''

    Bartın Valisi İsa Küçük de kent hakkında bilgiler aktardı.

    Brunner, daha sonra Bartın Boğaz mevkisinde faaliyet gösteren Armoni Tersanesi'nde incelemelerde bulundu. Brunner'e bilgi veren Armoni Tersaneler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Uçar, tesislerinde bir Alman iş adamına dünyanın en büyük ahşap yatını yaptıklarına belirterek ''Bu yat, Türk-Alman kardeşliğinin en büyük simgesi olacaktır'' dedi.

    AA




    Almanya vizesine mektuplu başvuru Yorumları