KESK´ten AK Parti önünde eylem   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 03-29-2012 (19:58)   Son Mesaj: 03-29-2012 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 342  

    03-29-2012

    KESK´ten AK Parti önünde eylem

    KESK´ten AK Parti önünde eylem
    KESK´ten AK Parti önünde eylem

    İzmir'de KESK üyeleri, Ankara'da polisin gösterilere müdahalesi üzerine AK Parti İzmir İl Başkanlığı önüne yürüyerek, oturma eylemi yaptı.

    İzmir'de, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını protesto için toplanan KESK üyeleri, Ankara'da polisin gösterilere müdahalesi üzerine AK Parti İzmir İl Başkanlığı önüne yürüyerek, oturma eylemi yaptı.

    Konak Meydanı eski Sümerbank binası önünde toplanan KESK üyeleri ve destek veren gruplar, pankart ve dövizler açıp, sloganlar atarak Konak Meydanı'na çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi yanındaki alana kadar yürüdü. Polisin, Konak Meydanı'na girişlerine karşı önlem aldığı KESK üyeleri, alanda bir süre daha slogan attı.

    Eyleme destek veren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, KESK üyelerinin sokakta gösterdiği tepkiyi, üyesi olduğu partinin milletvekillerinin de TBMM çatısı altında gösterdiğini belirtti. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifini savunanların, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na 399 hapis cezası isteyenler olduğunu iddia eden Moroğlu, destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.

    KESK sözcüsü Ramiz Sağlam ise demokratik tepkilerinin ve destek için Ankara'ya gitmek isteyen çeşitli illerdeki KESK üyelerinin, yola çıkışlarının hukuku dışı yöntemlerle engellendiğini söyledi. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na yönelik tepkilerinin görmezden gelindiğini ifade eden Sağlam, ''AK Parti örgütsüz, tepkisiz bir toplum yaratmak istemektedir. TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülecek Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı ve 4688 Sayılı Yasada Değişiklikler Öngören Yasa Tasarısı, sendikaları etkisizleştirecektir. KESK olarak, bu yasa tasarısıyla ilgili görüşlerimizi ortaya koyarak kabul etmeyeceğimizi bildirdik. Buna karşı tepkilerimizi ve eylemlerimizi sürdüreceğiz'' diye konuştu.

    Konuşmaların ardından halay çekmeye başlayan grup, Ankara'da göstericilere polisin müdahale ettiği bilgisi ulaşınca, tepki amacıyla AK Parti İl Başkanlığı'na yürüyüşe geçti. Polis, AK Parti İl Başkanlığı'nın bulunduğu Halit Ziya Bulvarı üzerinde grubun parti binasına yaklaşmasını engellemek için önlem aldı. Bulvara ulaşan grup, slogan atarak, hükümeti protesto ettikten sonra oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 1 saat oturma eylemini sürdüren grup, daha sonra dağıldı.

    Oturma eylemi süresince bulvar trafiğe kapatıldı.




    KESK´ten AK Parti önünde eylem Yorumları