Bakan Yılmaz Sinop´taki o merkezi savundu   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 03-29-2012 (19:58)   Son Mesaj: 03-29-2012 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 383  

    03-29-2012

    Bakan Yılmaz Sinop´taki o merkezi savundu

    Bakan Yılmaz Sinop´taki o merkezi savundu
    Bakan Yılmaz Sinop´taki o merkezi savundu

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sinop'ta yapılması planlanan füze test merkezine ilişkin, ''Bu test alanının denize yakın olması lazım. Ola ki yarı yolda düşerse, herhangi bir kara parçasına zarar vermesin'' dedi.

    Yılmaz, AK Parti Sakarya İl Başkanlığı'nı ziyaretinde, Türkiye'nin güçlü bir ülke hale gelmesi için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

    Silahlı kuvvetlerin bu doğrultuda güçlü olması gerektiğine işaret eden Yılmaz, ''Biz istiyoruz ki silahlı kuvvetlerimiz, bu yörenin en güçlü silahlı kuvvetleri olsun. Şimdi öyle. Bilin ki Türkiye güçlü. Türkiye'nin bu gücü, silahlı kuvvetlerimizin güçlü olmasında geçiyor. İstiyoruz ki silahlı kuvvetlerimizi 21. yüzyıla hazırlayalım'' diye konuştu.

    Yılmaz, bölgesindeki bütün ülkelerden daha istikrarlı olan Türkiye'nin güçlü yapısının bu özelliği sağladığını aktardı.

    Komşu ülkelerdeki sıkıntıların Türkiye'ye de sıkıntı verdiğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

    ''Böyle bir coğrafyada Türkiye istikrar adası. Komşunuzda sıkıntı varsa siz rahat duramazsınız. Komşunuzda yangın varsa, o yangın sizi etkiler. İsteriz ki komşumuz sulh içinde olsun, kavganın merkezi olmasın. Türkiye, güçlü bir ülke. Kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Ancak, bu ülkemizi de birlik ve bütünlük içinde tutmak için güçlü olmamız lazım.''

    Güçlü bir silahlı kuvvet sağlayabilmek amacıyla güçlü bir ekonomik yapıya ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Yılmaz, kuvvetli bir ekonomiyle Türkiye'nin daha da güçlü hale geleceğini dile getirdi.

    Yılmaz, bir gazetecinin Sinop'ta yapılması planlanan füze test merkezine ilişkin sorusuna ise ''Şimdi tabii kendi füzelerimizi üretiyoruz, belli kilometreye kadar. Bu ürettiğimiz füzelerin bir test alanının oluşması gerekir. Bu test alanının da denize yakın olması lazım. Ola ki yarı yolda düşerse, herhangi bir kara parçasına zarar vermesin. Zaten birçok testimizi Karadeniz'de yapıyoruz. Sinop için de böyle bir çalışmamız var. Hayırlısı neyse o olur. Türkiye'nin en uygun bir yerde test merkezine ihtiyaç vardır. Onun için böyle bir çalışmamız var'' yanıtını verdi.




    Bakan Yılmaz Sinop´taki o merkezi savundu Yorumları