Ankara Valisi eylemcilere karşı polisi savundu   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 03-29-2012 (19:57)   Son Mesaj: 03-29-2012 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 353  

    03-29-2012

    Ankara Valisi eylemcilere karşı polisi savundu

    Ankara Valisi eylemcilere karşı polisi savundu
    Ankara Valisi eylemcilere karşı polisi savundu

    Ankara Valiliği, KESK'in, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifine karşı çıkan eylemcilere karşı polisin görevini yerine getirdiğini açıkladı.

    Ankara Valiliği, KESK'in, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı protesto eyleminin polisin müdahalesiyle sona ermesine ilişkin, polisin mevzuatta öngörülen tüm görevlerini yerine getirdiği bildirildi.

    Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, KESK'in, eylem düzenlemek istediğinin öğrenilmesinin ardından ilgili sendika başkanlıklarına, Kızılay Meydanı'nda toplanılarak, tüm kitleyle TBMM'ye gidilmesinin yasalara aykırı olduğunun 27 Mart tarih ve 2012 sayılı yazıyla tebliğ edildiği vurgulandı.

    Ankara'da kanun hükümleri uyarınca, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerlerin önceden belirlenerek, ilan edildiği belirtilen açıklamada, Kızılay Meydanı'nın da bu alanlar içinde yer almadığı hatırlatıldı.

    Kanunun 22. maddesinin, ''TBMM'ne bir kilometre uzaklıktaki alanlar içerisinde toplantı yapılamaz'' hükmünü içerdiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    ''Kanunların açık hükümleri karşısında, belirlenmemiş ve ilan edilmemiş mahaller ile TBMM çevresinde, gerekçesi ne olursa olsun hiçbir eylemin gerçekleştirilmesinin yasal olarak mümkün olmadığı hususunda defaatle uyarılmalarına ve görüşmeler yapılmasına rağmen muhtelif illerden otobüslerle gelerek yasalara aykırı olarak şehrin muhtelif yerlerinde toplanıldığı ve mutlaka TBMM'ye gidilmesiyle devletin güvenlik güçleriyle de çatışma zeminin ısrarla aranması izahtan varestedir. Bu duruma göre, adı geçen kuruluşlar tarafından Kızılay Meydanı'nda ve TBMM'de gerçekleştirileceği ilan edilen protesto eylemi, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na açıkça aykırıdır. Anayasa ve kanunların açık olarak yasakladığı durum, tutum ve eylemler demokrasinin güvencesi altında olamaz.''

    Abdi İpekçi veya Kurtuluş meydanlarında toplantı ve gösteri yürüyüşleri yapılabileceğinin, demokratik ve hukuki anlayış içerisinde değerlendirileceğinin de taraflara bilhassa bildirildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''Önceden uyarı yazıları tebliği ve eylemin yasalara aykırı olduğuna ilişkin basın açıklamalarıyla önleyici zabıta hizmetlerinin, başka illerden Ankara'ya gelerek değişik bölgelerde toplanan eylemcileri ayrı ayrı yerlerde enterne ederek grupların buluşmalarına imkan vermeyerek 29 saat süreyle aralıksız ve soğukkanlılıkla grupların etrafında güvenlik tedbiri alarak suç işlenmesini önlemeye yönelik stres yönetiminin ve çağdaş güvenlik mühendisliğinin emsalsiz örneğini ortaya koyan Ankara polisi mevzuatta öngörülen tüm görevlerini yerine getirmiştir. Ankara'da yasal olmayan bu eyleme her türlü ikaz ve uyarılara rağmen tevessül eden ve meydana gelen her türlü olaylardan ve doğabilecek zararlardan sorumlu olan eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemlere başlanmıştır.''




    Ankara Valisi eylemcilere karşı polisi savundu Yorumları