Orgeneral Kıvrıkoğlu Şanlıurfa´da   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 03-29-2012 (17:58)   Son Mesaj: 03-29-2012 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    03-29-2012

    Orgeneral Kıvrıkoğlu Şanlıurfa´da

    Orgeneral Kıvrıkoğlu Şanlıurfa´da
    Orgeneral Kıvrıkoğlu Şanlıurfa´da

    Kara Kuvvetleri Komutanı Orgenaral Hayri Kıvrıkoğlu Türkiye'nin Suriye'ye sınır kentlerinden Şanlıurfa'da, il valisi Celalettin Güvenç'i ziyaret etti...

    Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, iç karışıklığının yaşandığı Suriye sınırındaki incelemelerini sürüyor. Bu kapsamda sıradaki ziyaret Şanlıurfa"ya yapıldı.

    Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu bugün Şanlıurfa"ya beklenen saatten yaklaşık bir buçuk saat erken geldi.

    Geçtiğimiz gün Hatay ve Kilis"in Suriye sınır noktalarına gidip incelemeler yapan Kara Kuvvetleri komutanı bugün de Suriye ile en uzun sınır ili olan Şanlıurfa"da incelemelerde bulunmak üzere kente geldi. Şanlıurfa Valiliği"nden yapıla açıklamada bugün saat 13.30"da Şanlıurfa"ya geleceği bildirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu"saat 12.00 gibi 20.Zırhlı Tugay Komutanlığına helikopterle iniş yaptı. Beklenenden bir buçuk saat önce Şanlıurfa"ya gelen Kıvrıkoğlu"nun ilk durağı Şanlıurfa Valiliği oldu.

    Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç´i makamında ziyaret eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu şeref defterini imzalarken basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Şanlıurfa"da değerli valimizi ziyaret etmekten dolayı son derece mutluyum. Bütün Şanlıurfa"daki vatandaşlarımıza sevgi, saygı ve muhabbetlerimizi bildiriyorum" diyen Kıvrıkoğlu, "sınırda askeri hareketlilik var mı?" sorusu üzerine"Biz sınırdaki birliklerimizi denetliyoruz, her şey gayet normal" cevabını verdi. Bir başka basın mensubunun, "Sınırdaki termal kameraların çalışmadığı yönünde basında yer alan bilgiler var, doğru mu?" sorusu üzerine Kıvrıkoğlu, "Her habere inanmayın" yanıtını verdi. Ardından Kıvrıkoğlu ve Vali Güvenç basına kapalı olarak devam eden görüşmelerine geçti.

    Valilikte yaklaşık 30 dakika kalan Kıvrıkoğlu"nun daha sonra sınır birliklerinde incelemeler yapması bekleniyor. Kara Kuvvetleri Komutanın, Suriye sınırındaki Şanlıurfa 3"üncü Hudut Alay Komutanlığı"nda helikopterle gezeceği öğrenildi.

    Ziyaret boyunca yoğun yağış görülürken güvenlik önlemleri valilik ve çevresinde en üst düzeye çıkarıldı. sanliurfa.com




    Orgeneral Kıvrıkoğlu Şanlıurfa´da Yorumları