Sinop´a füze test alanı inşa ediliyor   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 03-29-2012 (16:58)   Son Mesaj: 03-29-2012 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 344  

    03-29-2012

    Sinop´a füze test alanı inşa ediliyor

    Sinop´a füze test alanı inşa ediliyor
    Sinop´a füze test alanı inşa ediliyor

    Sinop'a Milli Savunma Bakanlığı'nca füze test atışı ve deneme alanı inşası çalışmaları, ilgili firma tarafından başlatıldı.

    ABD'nin alandan ayrılmasıyla Maliye Bakanlığı'na verilen 104 dönümlük arazinin Milli Savunma Bakanlığı'na tahsis edildiği, çalışmaların 4 ay içerisinde bitirileceği ve alanın Roket Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından test ve deneme alanı olarak kullanılacağı belirtildi. Tesisin bir an önce tamamlanması için alanda yoğun bir çalışma başlatıldığı, çok sayıda iş makinesi ve konteynerin araziye taşındığı gözlendi.

    Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'a füze test alanı yapılması kararına saygı duyduklarını ancak şehir merkezine yakın bir bölge olması itibariyle vatandaşların rahatsız olmasından kuşku duyduklarını söyledi.

    Konuyla ilgili yetkililerle görüştüğünü belirten Ergül, şöyle devam etti:

    ''Durumla ilgili geçtiğimiz günlerde bir heyet gelerek bizi bilgilendirdi. Arazi Milli Savunma Bakanlığı'na devredilmiş. Ben de yetkililere bunun şehrin merkezinde olmasının vatandaşları rahatsız edeceğini, şehrin dışında inşa edilmesinin daha doğru olacağını söyledim. Kendileri ise bana konum itibariyle en uygun yerin Sülükgölü mevkisi olacağını, toplumun rahatsız olacağı bir durum olmadığını ifade ettiler. Alanda belirlenmiş zamanlarda bir takım denemelerin yapılacağını söylediler. Kendilerine bir belediye başkanı olarak devletin kararına saygılı olduğumuzu söyledim.''

    Ergül, bölgede 1992 yılına kadar ABD tarafından radar üssü olarak kullanılan binaların da değerlendirileceğini vurguladı.




    Sinop´a füze test alanı inşa ediliyor Yorumları