Bu nehir kanser saçıyor!   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 03-29-2012 (15:56)   Son Mesaj: 03-29-2012 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 359  

    03-29-2012

    Bu nehir kanser saçıyor!

    Bu nehir kanser saçıyor!
    Bu nehir kanser saçıyor!

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde gerçekleştirilen kanser anketinin sonuçlarına göre, siyah renkte akan Ergene Nehri ve Çorlu deresinin kanser saçtığı, bölgede kanser oranının yüzde 5 olduğu belirtildi.

    Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığınca, Çorlu deresinin geçtiği Sağlık Mahallesinde dere çevresindeki evlerde sağlık açısından yapılan çalışmanın sonuçları açıklandı.

    Risk oluşturan çevresel faktörlerin tespiti amacı ile hazırlanan çalışma kapsamında, 2010 yılında Tekirdağ Valiliğinde alınan izin uyarınca 2011 yılında başlanan ve 1 yıl süren anket çalışmasının sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Ortaya çıkan ve ürkütücü boyutlara ulaşan tablo uyarınca bölgede kanser görülme oranının yüzde 5 olduğu belirlendi.

    Ergene Nehri ve Çorlu deresi ile alakalı Trakya ve Namık Kemal üniversiteleri tarafından yapılan bir araştırma olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tamer Dodurka, anket sonuçları ve kendi gözlemlerine bakarak Çorlu deresi ve Ergene Nehrinin kanser saçtığını söyledi.

    Bu dere ile nehirin kanser saçtığını belirten Dodurka, şöyle konuştu: "Çünkü, ciddi oranda ağır metallere sahip bunların çoğu kanser dışında da hastalıkları yapabilme potansiyeline sahipler, astım, romatizma, kalp hastalıkları bağışıklığın olumsuz etkileri ki bunlar her türlü hastalığa davet demektir. Böylece o civarda yaşayan insanlar özellikle etkilenmekle beraber bunların buharlarıyla tüm Çorlu hatta Trakya etkilenmektedir."

    Çorlu deresi çevresinde bulunan evlerde oturanlar ve dereye uzak bölgede ikamet edenlerin karşılaştırmalı ankete tabi tutulduğu çalışmada görevliler vatandaşlara 50`şer soru yöneltmiş, ailelerinde ya da çevrelerinde kanser hastalığı ile karşı karşıya kalanlar ile bu kanser hastalarının türlerini ortaya koyacak çalışma yapmışlardı.




    Bu nehir kanser saçıyor! Yorumları