BM 31 Mart´ta ışıklarını söndürecek!   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 03-29-2012 (13:57)   Son Mesaj: 03-29-2012 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 343  

    03-29-2012

    BM 31 Mart´ta ışıklarını söndürecek!

    BM 31 Mart´ta ışıklarını söndürecek!
    BM 31 Mart´ta ışıklarını söndürecek!

    Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği WWF'nin elektrik kullanımını azaltmaya yönelik eylemini, güvenlik amaçlı olanlar haricindeki ışıklarını söndürerek destek verecek.

    Doğal Hayatı Koruma Vakfı"nın (WWF) elektrik kullanımını azaltamaya ve küresel iklim değişikliğine dikkat çekmeye yönelik, "Dünya Saati" uygulamasına, Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği de güvenlik amaçlı olanlar haricindeki ışıklarını söndürerek destek verecek.

    BM Türkiye Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, Doğal Hayatı Koruma Vakfı"nın(WWF) elektrik kullanımını azaltamaya ve küresel iklim değişikliğine dikkat çekmeye yönelik ilkini 5 yıl önce düzenlediği "Dünya Saati" uygulamasına destek verileceği bildirildi. Açıklamada BM Türkiye Temsilciliği'nin güvenlik amaçlı olanların haricindeki ışıklarını söndürerek etkinlikte yer alacağı kaydedildi.

    BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon da, bireyleri, kuruluşları ve işletmeleri, kampanyaya destek vermeye ve dünya nüfusunun elektrikten mahrum yüzde 20"lik kesimin sesinin duyulmasına katkı sağlamaya davet etti. Ban-Ki Moon eylemin sürekliliği halinde yaratacağı etkiye dikkat çekerek, geleceğin ulaşılabilir, güvenli ve sürdürülebilir enerji üzerine kurulması gereğini vurguladı.

    Doğal Hayatı Koruma Vakfı, kampanyanın ilkini 5 yıl önce düzenlemiş, geçen yıl etkinliğe 135 ülke katılarak bir rekora imza atılmıştı. Türkiye"de 2011 yılında, 267 kurum, 12 valilik, 20"nin üzerinde belediye bu etkinliğe destek vermişti. Bu yılki etkinlik kapsamında dünya genelinde Paris"teki Eyfel Kulesi"nden, New York"taki Empire States binasına kadar bir çok yerde ışıkların söndürülmesi bekleniyor.

    Doğal Hayatı Koruma Vakfı, harekete destek vermek isteyen tüm bireyleri 31 Mart Cumartesi günü yerel saatle 20:30-21:30 arasında bu organizasyonun parçası olmaya davet ediyor. (ANKA)




    BM 31 Mart´ta ışıklarını söndürecek! Yorumları