İş dünyası tecrübelerini öğrencilerle paylaşıyor   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-29-2012 (11:59)   Son Mesaj: 03-29-2012 (11:59)    Cevap: 0    Gösterim: 425  

    03-29-2012

    İş dünyası tecrübelerini öğrencilerle paylaşıyor

    İş dünyası tecrübelerini öğrencilerle paylaşıyor
    İş dünyası tecrübelerini öğrencilerle paylaşıyor

    Diyarbakır'da çalıştıkları alanda uzman olan kişiler, misafir öğretim elemanı olarak Dicle Üniversitesi (DÜ) Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ders veriyor.

    DÜ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uçar, Diyarbakır'da çalıştıkları alanda uzman olan kişileri misafir öğretim elemanı statüsünde okullarına davet ettiklerini, bu kişilerin sahip oldukları teorik ve teknik bilgiyi, teknolojik altyapı imkanlarını kullanarak öğrencilere ders verdiğini söyledi.

    İş dünyasını daha iyi tanımak ve onlara hazır eleman yetiştirmek amacıyla işbirliğini daha da geliştireceklerini kaydeden Uçar, öğrencilere derslerin hem okulda hem de kurumlarda verildiğini bildirdi.

    Öğrencilerin gittikleri iş yerleri ve kurumlarda, aldıkları bilgilerin yanı sıra kurum kültürünü de öğrendiğini anlatan Uçar, iş ortamlarında öğrencilerin iş pratiklerinin arttığını vurguladı.

    İş yerlerini gören öğrencilerin derslerini daha sıkı çalıştığını da dile getiren Uçar, ''Özelikle ikinci öğretimlerde öğrencilerimiz neredeyse mezun olmadan iş buluyor. Çünkü gündüz iş yerine akşam da okula geliyorlar. Hedefimiz ve başarı ölçümüz de öğrencimizin iş bulması'' dedi.

    Öncelikle Türk Telekom AŞ Doğu-2 Bölge Müdürü Ahmet Alevcan ile öğrencilere ders verilmesi konusunda işbirliği yaptıklarını ifade eden Uçar, şöyle konuştu:

    ''Onların bize, fiber altyapıya geçiş sürecinde, konusunda deneyimli uzmanlarca sayısal ve analog haberleşme, telefon anahtarlama prensibi, fiber optik konularında verdikleri sınıf eğitimleri ve uygulamalı eğitimlerle gençlerimiz, iletişim teknolojileri ve haberleşme sektörü hakkında bilgi ve tecrübe kazandı. Diyarbakır'da en büyük istihdamı sağlayan Turkcell Global Bilgi'nin Diyarbakır Locasyon Müdürü Deniz Ateş iletişim derslerimize girdi. İnşaat sektöründen Babayiğit İnşaat'tan Fatih Babayiğit ile işletme yönetimi derslerini vermesi için görüştük. Benzer şekilde TRT ile bir işbirliği içindeyiz. Öğrencilerimiz kamera, ses cihazları ve diğer ekipmanları yerinde kullanarak öğreniyorlar.''

    -Öğrencilerde özgüven oluştu-

    Turkcell Global Bilgi'nin Diyarbakır Locasyon Müdürü Deniz Ateş ise gençlere nasıl katkı sağlayabileceği düşüncesiyle yoğrulduğunu, üniversitede başlatılan çalışmanın kendilerini ders veren öğretim elemanı pozisyonuna getirdiğini söyledi.

    Öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sunacak her türlü bilgiyi paylaştığını anlatan Ateş, derslerde iletişimin her boyutunu ele aldıklarını kaydetti.

    Kendisinin de öğrencilerden çok şey öğrendiğini vurgulayan Ateş, ''İş dünyasında karşılaşacakları şeyleri öğrenci iken yaşamaları, kurumsal kültürü anlama, öğrenme ve iş dünyasına hızlı adapte olma konusunda onlara çok ciddi katkılar sunacağına inanıyorum'' dedi.

    Babayiğit İnşaat Şirketi sahibi Fatih Babayiğit de derslerin emsal teşkil etmesi ve sektöründe başarılı olan firmaların ilgili bölümlerle koordineli biçimde üniversiteye daha çok katkı sağlamasını planladıklarını aktardı.

    Diyarbakır'da iş adamlarını organize ederek, mezun olan öğrencilerin çok daha nitelikli bir işi iyi bir ücret politikası ile elde etmelerine yönelik çabalarının da bulunduğunu anlatan Babayiğit, bu çalışma sayesinde öğrencilerde özgüven oluşturduğunu dile getirdi.

    Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencisi Ruken Bozkurt ise, teknik bakımdan yeterli ortamlarda kendilerini geliştirme olanağı bulduklarını, teknolojik donanıma sahip çok güzel bir mekanda dersleri gördüklerini ifade etti.

    Çalışma sayesinde disiplinize olduklarını anlatan Bozkurt, derslerde teknolojik araçlardan da faydalandıklarını belirtti.




    İş dünyası tecrübelerini öğrencilerle paylaşıyor Yorumları