Terörün esnafa verdiği zarar 5 milyon lira   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 03-29-2012 (06:58)   Son Mesaj: 03-29-2012 (06:58)    Cevap: 0    Gösterim: 376  

    03-29-2012

    Terörün esnafa verdiği zarar 5 milyon lira

    Terörün esnafa verdiği zarar 5 milyon lira
    Terörün esnafa verdiği zarar 5 milyon lira

    Terör örgütü mensuplarının şehirlerde yaptığı eylemlerin faturası halka çıkıyor. Son 7 yılda sadece İstanbul'da sivil vatandaşa verilen zararın boyutu ise milyonlarca lirayı geçti.

    Devlet, 2004 yılında yürürlüğe giren "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun" kapsamında evleri yakılan, araçları kundaklanan, işyerleri zarar gören, hayvanları telef edilen, şahsî can ve mal kayıplarına uğrayan sivil vatandaşların zararlarını, zararı belgelendirdikleri takdirde karşılıyor.

    Bu kapsamda İstanbul'da da 2005 yılından beri Valilik bünyesinde oluşturulan 'Terör Mağdurlarının Zararlarını Tazmin Komisyonu' faaliyet gösteriyor. Komisyon raporlarına göre İstanbul'da 2005 yılından bu yana terör eylemlerinde can ve mal kaybına uğrayan 865 kişiye toplam 5 milyon 200 bin lira tazminat ödedi.

    Başvurular 60 gün içinde yapılmalı

    Komisyonun sadece sivil özel ve tüzel kişilerin zararlarını kapsadığını belirten bir komisyon yetkilisi, "Kamu kurumlarının zararlarını devlet karşılamıyor. Ayrıca terör olaylarından mağdur olan sivil vatandaşlardan da aracı kaskolu olanlar ile evi ve işyeri sigorta kapsamında olanlara da tazminat ödenmiyor." diye konuştu.

    Terör olaylarından mağdur olan vatandaşların zararlarını devletten tazmin edebilmeleri için olayın yaşandığı tarihten sonra 60 gün içinde zararını belgelendirerek komisyona başvurması gerekiyor. Devletin, terör olaylarında yaralanma, sakatlanma ve ölüm hâllerinde yapacağı ödemenin miktarı duruma göre artabiliyor. Buna göre ölüm halinde hayatını kaybeden kişinin mirasçılarına yaklaşık 22 bin lira tazminat ödeniyor. Yaralanan ve sakatlananlara ise derecelerine göre tazminat ödeniyor.




    Terörün esnafa verdiği zarar 5 milyon lira Yorumları