Engelli çocukların Hayrunnisa Gül sevinci   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-29-2012 (00:56)   Son Mesaj: 03-29-2012 (00:56)    Cevap: 0    Gösterim: 406  

    03-29-2012

    Engelli çocukların Hayrunnisa Gül sevinci

    Engelli çocukların Hayrunnisa Gül sevinci
    Engelli çocukların Hayrunnisa Gül sevinci

    Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, engelli çocukların kaldı Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti. Ziyarette kameralara ilginç kareler yansıdı.



    Çocukların kaldığı evleri ve zihinsel engelli çocukların el işi atölyelerini gezen Gül, ziyaretin sonunda çocuklarla birlikte güvercin uçurdu.

    Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan habere göre, Hayrünnisa Gül, dün, ilk olarak zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlerin kaldığı Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdi. Gül'e, ziyareti sırasında kurum müdürü ve diğer yetkililer eşlik etti.

    Zihinsel engellilerin kaldığı sevgi evlerini ziyaret eden, çocuk ve yetişkinlerle sohbet eden Hayrünnisa Gül'e çocukların bakımları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

    Zihinsel engelli çocukların rehabilitasyonuna yönelik çalışmalar yapılan el işi atölyelerinde incelemelerde bulunan Gül, çocukların yaptığı meyve şeklindeki kokulu mumları ve özel teknikle yapılan resimleri, boyama kumaşları beğeniyle inceledi.

    Dokuma atölyesinde bir öğrenciyle dokuma yapan Gül'e ziyareti boyunca eşlik eden zihinsel engelli çocuklar, ''her kapıyı açması'' dileğiyle yaptıkları bebek şeklinde bir anahtarlığı hediye ettiler. Hayrünnisa Gül, müzik sınıfındaki çocukların kendisi için söylediği şarkıları da dinledi.

    -Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nı ziyaret-

    Daha sonra 3-12 yaş grubundan yaklaşık 400 çocuğun kaldığı Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'na geçen Hayrünnisa Gül, burada, himayesinde gerçekleşen ''Emekliyiz Gönüllüyüz'' projesi kapsamında Çankaya Köşkü'ne gelen ve tanıtım toplantısında şarkı söyleyen Dilan isimli çocukla da bir araya geldi.

    ''Ben Çankaya Köşkü'ne gelmiştim, orada sizinle görüşmüştüm ama arkadaşlarım sizi görememişti. Şimdi burada olmanıza çok sevindim'' sözleriyle sevincini dile getiren Dilan, arkadaşlarıyla Hayrünnisa Gül'e kolonya ve çikolata ikram etti daha sonra da evlerini ve kaldıkları odaları gezdirdi.

    Erkek çocukların kaldığı sevgi evine de geçen Gül, çocuklara derslerini ve karnelerini sorarak, onlardan çok çalışmalarını ve hedeflerine ulaşmak için vazgeçmemelerini istedi. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Gül, ardından 3-6 yaş grubu çocukların kaldığı evi ziyaret etti.

    -Güvercinli uğurlama duygulandırdı-

    Yaklaşık 5 saat süren ziyaret sırasında çocuklarla yakından ilgilenen ve çeşitli hediyeler veren Hayrünnisa Gül, sevgi evlerinden çocukların sürpriziyle uğurlandı. Sevgi evinden çıkışında çocukların yetiştirdikleri güvercinleri uçurması karşısında duygulanan Gül, hem Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hem de Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvaları'nda emeği geçen yönetici ve idarecileri tebrik etti.

    Devletin koruması altındaki çocukların daha modern ve iyi şartlarda hayatlarını sürdürebilmeleri için son yıllarda çok önemli adımlar atıldığını, eskiye bakıldığında aradaki farkın ''ak ile kara'' kadar açık olduğunu söyleyen Hayrünnisa Gül, bu çocukların herkese emanet olduğunun altını çizdi. Gül, özveriyle ve sorumluluk bilinciyle çalışan herkese teşekkürlerini iletti.

    Ziyaretten çok memnun kaldığını belirten Hayrünnisa Gül, yuva sisteminden sevgi evleri modeline geçilmesiyle çocukların bir ev ortamında büyüdüğüne, bunun da onların sağlıklı bir gelecek kurmaları ve toplumsal hayata katılımları için çok önemli olduğuna işaret etti. Yurt dışı ziyaretlerinde çocuk evlerini özellikle gezdiğini ve yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Gül, Türkiye'deki uygulamaların ve koşulların bu standartları yakaladığını hatta birçok konuda geçtiğini belirterek, bundan duyduğu gururu dile getirdi.




    Engelli çocukların Hayrunnisa Gül sevinci Yorumları