Kılıçdaroğlu ´İslam Özgürlük ve Adalet´ konferansında   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 03-28-2012 (22:10)   Son Mesaj: 03-28-2012 (22:10)    Cevap: 0    Gösterim: 358  

    03-28-2012

    Kılıçdaroğlu ´İslam Özgürlük ve Adalet´ konferansında

    Kılıçdaroğlu ´İslam Özgürlük ve Adalet´ konferansında
    Kılıçdaroğlu ´İslam Özgürlük ve Adalet´ konferansında

    CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti merkezinde düzenlenen ''İslam Düşüncesi ve Demokrasi Kuramı Bağlamında Özgürlük ve Adalet'' konulu konferansa katıldı.

    Konferansın açılışını CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı yaptı. Sarı, konferansı sunacak olan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Serdar Taşçı'nın ''kutsalla evrensel olanı, özgürlük ve adaleti Anadolu'ya dönüş olarak nitelediği bir alanda'' yorumlayacağını kaydetti.

    Taşçı konferansta, İslam düşüncesine Anadolu'nun katkısını, Türkiye'de demokrasi, İslam, akıl, özgürlük ve adalet gibi kavramları dinleyicilere anlattı. Adalet ve özgürlüğü elde etmenin tarihinin uygarlık tarihi, engellenmesinin ise barbarlık tarihi olduğunu belirten Taşçı, ''Oysa islamın özgürlükçü, akılcı, hoşgörülü yanı damarları ve kanalları mevcuttur. Bu güzel Anadolu'da tarihsel süreçte yaşanmıştır'' dedi.

    Dünyada iki ülkenin anayasasında laikliğin yer aldığını, birinin Fransa, diğerinin ise Türkiye olduğunu söyleyen Taşçı, İngiltere'de devletin laik olmadığını ancak, halkın laik bir yaşam benimsediğine dikkati çekerek, ''Türkiye'de devlet laik ama halkın laik olduğu söylenemez'' diye konuştu.

    Taşçı, laikliğin inanç özgürlüğünün tek garantisi olduğunu savunarak, ''İslam'da bunun damarlarını görüyorum'' ifadesini kullandı.

    Kılıçdaroğlu, konferansı baştan sona takip etti.




    Kılıçdaroğlu ´İslam Özgürlük ve Adalet´ konferansında Yorumları