Kaldırılan reklam Yahudileri sevindirdi   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 03-28-2012 (21:04)   Son Mesaj: 03-28-2012 (21:04)    Cevap: 0    Gösterim: 380  

    03-28-2012

    Kaldırılan reklam Yahudileri sevindirdi

    Kaldırılan reklam Yahudileri sevindirdi
    Kaldırılan reklam Yahudileri sevindirdi

    Türkiye’deki bir şampuan reklamında Adolf Hitler’in kullanılması Amerika’daki Yahudilerin geçtiğimiz hafta tepkisine neden olmuştu.

    İftira ve İnkar ile Mücadele (The Anti-Defamation League- ADL) tarafından yapılan yazılı açıklamada, şampuan reklamının Yahudi milletinin trajedik geçmişine karşı saygısızlık olduğu savunulmuştu. Yahudilerin tepkisi üzerine şampuanın üreticisi olan firma tarafından reklamına son verilmesi başta ADL olmak üzere birçok Yahudi derneği tarafından memnuniyet ile karşılandı.

    Çatı Yahudi derneklerinden olan ADL tarafından yapılan yazılı açıklamada reklamın durdurulmasının gurur duyulacak bir davranış olduğu ifade edildi.

    Yazılı açıklama da görüşlerini dile getiren ADL Direktörü Abraham Foxman, ""Soykırımından bu zamana çok zaman geçti ve Hitler"in yol açtığı bu acıyı yaşayan 6 milyon insanın anısını birlikte korudu"" diye konuştu. Foxman daha sonra, ""Türk hükümeti de Türk insanı da aynı şekilde davrandı ve bizler bundan dolayı minnettarız"" dedi.




    Kaldırılan reklam Yahudileri sevindirdi Yorumları