KESK protestosunda olaylar çıktı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 03-28-2012 (18:57)   Son Mesaj: 03-28-2012 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 374  

    03-28-2012

    KESK protestosunda olaylar çıktı

    KESK protestosunda olaylar çıktı
    KESK protestosunda olaylar çıktı

    Yeni eğitim sistemini protesto amacıyla toplanan KESK üyeleriyle polis arasında arbede çıktı. Polis, ikazlara rağmen dağılmayan gruba su ve biber gazıyla müdahale etti.



    Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, İzmir'in Konak Meydanı'nda 4+4+4 eğitim sistemi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı protesto etmek istedi. KESK üyeleriyle polis arasında arbede çıktı. Polis, ikazlara rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

    Konak Meydanı'nda toplanan grup, Karşıyaka'dan vapurlara binerek Konak'a doğru gelen bir başka grupla Konak Vapur İskelesi'nde buluşmak istedi. Vapur iskelesine gitmek isteyen yaklaşık 300 KESK üyesine polis izin vermeyince arbede çıktı. Arbede sırasında Çevik Kuvvet ekipleri, TOMA araçlarıyla KESK'li gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Arbede sırasında gözaltına alınan kimse olmadı.

    Bu arada dün (27 Mart) gece de İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde biraraya gelerek Ankara'daki protesto eylemine gitmek isteyen gruba polis tarafından izin verilmemiş, bu yüzden kısa süreli arbede yaşanmıştı.





    KESK protestosunda olaylar çıktı Yorumları