Taksim´de künefe izdihamı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-28-2012 (18:59)   Son Mesaj: 03-28-2012 (18:59)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    03-28-2012

    Taksim´de künefe izdihamı

    Taksim´de künefe izdihamı
    Taksim´de künefe izdihamı

    Taksim Meydanı'nda etkinlik düzenleyen Hataylılar, 73 metre uzunluğunda 43 tepsi künefe dağıttı. Vatandaşlar, künefe almak için bir birleriyle yarıştı

    Taksim Meydanı'nda etkinlik düzenleyen Hataylılar, 73 metre uzunluğunda 43 tepsi künefe dağıttı. Vatandaşlar, künefe almak için bir birleriyle yarıştı. Künefenin şerbetini ise Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış döktü.

    Hatay"ın Türkiye'ye katılmasının 73. yılı nedeniyle Hatay Valiliği ve Hataylılar Derneği"nin katkılarıyla "İstanbul"da Hatay Günleri" etkinlikleri düzenlendi. Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki törenin ardından meydana kurulan stantta künefe hazırlandı. Yaklaşık 73 metre uzunluğundaki 43 tepsi künefe, vatandaşlara dağıtıldı.

    Künefenin şerbetini ise Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış döktü. Bakan Bağış, şerbeti dökmeden önce bazı Avrupa Birliği ülkeleri ile muhalefete eleştirilerde bulundu. Bağış, "Türkiye"nin Avrupa Birliği standartlarına ulaşan bir ülke olması onlara rağmen gerçekleşecektir. İnşallah bu künefeyle Türkiye"nin içinde de ağzı tatlanması gerekenlere, bazı AB ülkelerinde ağzının tatlanmaya ihtiyacı olan siyasilere de bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Gelsinler, 'asırlardır camilerin kiliselerin havraların birlikte insanlığa huzur Hatay"dan almaları gereken mesajı alsınlar. Türkiye"nin Avrupa Birliği"ne olan katkılarının farkına varsınlar.' diyoruz." ifadelerini kullandı.

    172 kilo tel kadayıf, 172 kilo şerbet ve 85 kilo peynir kullanılarak yapılan künefeler, vatandaşlara dağıtıldı. Dağıtım sırasında ara ara izdiham yaşandı.

    Öte yandan etkinlik kapsamında Hatay"ın yöresel oyunları sergilendi. Mitolojik inanışa göre, Hatay'da yaşadığına inanılan Apollo ve aşkı Defne'yi temsilen klasik bir arabada bulunan ve başlarına defne yapraklarını takan iki genç tarafından vatandaşlara defne sabunu dağıtıldı.




    Taksim´de künefe izdihamı Yorumları