Muhalif komutanlara sıkı koruma   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 03-28-2012 (16:56)   Son Mesaj: 03-28-2012 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    03-28-2012

    Muhalif komutanlara sıkı koruma

    Muhalif komutanlara sıkı koruma
    Muhalif komutanlara sıkı koruma

    Suriye'de başlayan olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli muhalif komutanlar, Antakya merkeze bağlı Apaydın köyündeki çadırkente yerleştiriliyor.

    Suriye'de başlayan olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli muhalif komutanlar, Antakya merkeze bağlı Apaydın köyündeki çadırkente yerleştiriliyor. Çok sayıda üst düzey Suriyeli komutan, generaller ile muhalif güçlerinin komutanı Albay Riyad El-Esad ve Suriyeli muhalif askerlerin kaldığı Apaydın çadırkenti üst düzey güvenlik önlemleri ile korunuyor. Kampın etrafı 24 saat güvenlik kameraları ile kontrol altında tutuluyor. Çadırkentin giriş kapısında da Türk askerleri adeta kuş uçurtmuyor.

    Apaydın çadırkentinin girişinde sürekli arama yapan jandarma ekiplerinin, sığınma talebiyle çadırkente girmek isteyen Suriyeli 3 şahsı üzerinde bomba düzeneği ile yakaladığı iddia edildi. Düzeneği hazırlanmamış patlayıcı madde ile çadırkente girmek isteyen Suriyeli bombacıların hedefinde çadırkentte kalan üst düzey Suriyeli komutanlar ile muhalif güçlerinin komutanı Albay Riyad El-Esad ile Suriyeli muhalif askerlerin olduğu tahmin ediliyor. Jandarma ekipleri tarafından etkisiz hale getirilen ve gözaltına alınan 3 Suriyelinin, Altınözü Devlet Hastanesi'nde yapılan muayenelerinin ardından şüpheli sıfatıyla Altınözü ilçesindeki bir jandarma karakoluna götürüldüğü iddia ediliyor.

    Bu arada, jandarma yetkilileri olayın asılsız bir iddia olduğunu, böyle bir olayın yaşanmadığını, çadırkentlerde güvenlik işleyişinin sıfır hata ile sürdüğünü belirtti. Suriyelilerin barındığı Hatay'daki çadırkentlerin giriş ve çıkışlarında ise güvenlik önlemleri artırıldı. Hatay'daki çadırkentlerle ilgili bu tür ciddi iddiaların, ülkenin uluslararası itibarını zedeleyecek boyutta olduğuna işaret eden yetkililer, bu tür haberleri yapanların iyi araştırıp sorgulayıp ondan sonra yapması gerektiğine dikkat çekti.




    Muhalif komutanlara sıkı koruma Yorumları