BM´deki Hamaslı vekil İsrail´i kızdırdı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 03-20-2012 (00:41)   Son Mesaj: 03-20-2012 (00:41)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    03-20-2012

    BM´deki Hamaslı vekil İsrail´i kızdırdı

    BM´deki Hamaslı vekil İsrail´i kızdırdı
    BM´deki Hamaslı vekil İsrail´i kızdırdı

    İsrail, Filistinli Hamas milletvekili İsmail El Aşkar'ın BM'nin İsviçre'nin Cenevre kentindeki Avrupa Merkez binasını ziyaret etmesine izin verilmesini protesto etti.

    Associated Press'e konuşan İsrail'in Cenevre Büyükelçisi Aharon Leşno-Yaar, Aşkar'ın, BM'de Filistin topraklarındaki insan hakları konusunun tartışıldığı bir günde BM'nin Avrupa merkezini ziyaret etme isteğinin reddedilmesi gerektiğini içeren bir mektup yazdığını söyledi.

    Leşno-Yaar ''Aşkar'ın binaya girmesine izin verilmesi utanç vericidir. Yapılması gereken onurlu hareket, basitçe onu binadan atmaktır'' diye konuştu.

    Aşkar'ın bugün sabah saatlerinde Sudan'da üslenen bir insan hakları örgütünün BM binasında düzenlediği, ''İsrail'in gözaltına aldığı Filistinli milletvekilleri'' konulu etkinlikte konuşma yaptığı bildirildi.

    Aşkar'ın, BM İnsan Hakları Konseyi'nin Filistin'deki insan hakları konusunda düzenlendiği oturuma verilen aralarda hayata geçirilen etkinlik sırasında, yaklaşık 20 katılımcı önünde konuşma yaptığı belirtildi. Aşkar'ın Filistinli milletvekillerinin gözaltına alınmasını kınadığı konuşmasının ardından binadan ayrıldığı belirtildi.

    BM sözcüsü Corinne Momal-Vanian, ''Sayın Aşkar, Maric Barış ve Kalkınma Vakfınca düzenlenen bir etkinliğe vakıf tarafından davat edilmişti'' diye konuştu.

    Momal-Vanian, BM'ye akdredite bir kuruluş olan Maric Vakfı'nın BM oturumlarında verilen aralarda etkinlik düzenleyebileceğini ve bu etkinliğe istediği konuşmacıyı davet edebileceğini de sözlerine ekledi.




    BM´deki Hamaslı vekil İsrail´i kızdırdı Yorumları