Toprak: Yeni düzenleme paran yoksa öl   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-19-2012 (12:29)   Son Mesaj: 03-19-2012 (12:29)    Cevap: 0    Gösterim: 375  

    03-19-2012

    Toprak: Yeni düzenleme paran yoksa öl

    Toprak: Yeni düzenleme paran yoksa öl
    Toprak: Yeni düzenleme paran yoksa öl

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Genel Sağlık Sigortasında yapılan yeni düzenleme ile ilgili açıklama yaptı.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Genel Sağlık Sigortasında yapılan yeni düzenleme ile SGK"nın belirlediği sağlık hizmeti bedelinin yüzde 90"ına kadar fark ücreti alınabileceğini belirterek, "Bu da açık bir deyişle "parası olana sağlık", "paran yoksa öl" uygulamasıdır" dedi.

    Toprak yaptığı yazılı açıklamada, "AKP iktidarı "herkese ücretsiz sağlık" derken, özel hastaneleri de bu işin içine katarak çıktığı yolda, milyonlarca yurttaşı yine yalanlarıyla kandırdı" dedi. Son yapılan düzenlemeyle birlikte yurttaşların Anayasal güvencesi olan sağlığın tamamen bir "rant kapısına" dönüştürüldüğü ifade eden Toprak, "Önce yeşil kartları iptal eden, gelirine göre tedavi ücretleri getiren AKP iktidarı, bir yandan da sürekli olarak arttırdığı katkı payları ile yurttaşlara darbe indirdi. Bugün gelinen noktada iktidar yaptığı son düzenlemeyle fark ücretlerini reform başladığı günden bu yana üç kat yükseltmiş oldu" dedi. Düne kadar bir özel hastanede ya da üniversite hastanesinde 100 liralık bir tedavi hizmeti alan sigortalının ödediği bedelin, reformun başında 30 lira olduğunu, ancak bunun yüzde 200 zamla bugün 90 liraya çıkartıldığını belirten Toprak, "Aradan geçen süre içerisinde ek ücretin üst sınırında yapılan söz konusu artışlarla hem özel hastanelerin ücretlerine dolaylı bir biçimde zam yapıldı. Hem de bu zammın tamamı gariban yurttaşın, sigortalıların üstüne yıkıldı" diye konuştu.

    Resmi Gazete"de yayınlanan son karar uyarınca, özel hastaneler ile üniversite hastanelerinin, Genel Sağlık Sigortası"na tabi hastalardan, SGK"nın belirlediği sağlık hizmeti bedelinin yüzde 90"ına kadar fark ücreti alınabileceğini vurgulan Toprak şöyle devam eti:

    "Bu da açık bir deyişle "Parası olana sağlık", "Paran yoksa öl" uygulamasıdır. Halkı her alanda göz boyamalarla aldatan AKP iktidarının sağlık gibi yaşamsal hizmeti sosyal güvencesi olduğunu söylediği milyonlarca yurttaşımıza paralı hale getirmesi vicdansızlıktır. Son gelinen noktada iktidar katkı payı oranını yüzde 70"ten önceki gün yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla yüzde 90"a çıkartılmıştır. Fark ücretine yüzde 28.5 zam yapılmıştır. Hastanenin tahsil ettiği toplam tedavi bedelinin 190 lira olduğu dikkate alınınca özel hastaneler ile üniversite hastanelerinin tedavi ücretlerine yapılan gizli zammın tutarı yüzde 10.5 olarak gerçekleşmiştir. AKP "ücretsiz sağlık" diye çıktığı yolda aradan geçen süre içerisinde ek ücretin üst sınırında yaptığı söz konusu artışlarla hem özel hastanelerin ücretlerine dolaylı bir biçimde zam yapmış, hem de bu zammın tamamın sigortalıların üstüne yıkmıştır."




    Toprak: Yeni düzenleme paran yoksa öl Yorumları