Bin öğrenci şehitler için Hırka Dağı´na tırmandı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-18-2012 (18:23)   Son Mesaj: 03-18-2012 (18:23)    Cevap: 0    Gösterim: 393  

    03-18-2012

    Bin öğrenci şehitler için Hırka Dağı´na tırmandı

    Bin öğrenci şehitler için Hırka Dağı´na tırmandı
    Bin öğrenci şehitler için Hırka Dağı´na tırmandı

    Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bin öğrenci, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla şehitler anısına Hırka Dağı'na tırmandı.

    Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Gülşehir Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Gülşehir Kaymakamı Mesut Yakuta, bazı kurum müdürleri ve bine yakın öğrenci katıldı.

    Hırka Dağı eteğinde toplanan grup üyeleri, ellerinde bayraklarla 2 saat süren tırmanışın ardından zirveye ulaştı, şehitler anısına saygı duruşunda bulundu.

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pekacar, burada yaptığı konuşmada, binlerce yıllık geçmişi olan büyük Türk milletinin, atalarının fedakarlığı sayesinde bu günlere geldiğini söyledi.

    Güçlü devlet ve millet olmak için sadece savaşmanın yeterli olmadığını, ilimde ve bilimde de ileri gitmek gerektiğini vurgulayan Pekacar, ''Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi gerektiğinde bu topraklar için canımızı vermeye hazır olmalıyız. Tabiİ ki, bu dünyada her şey savaştan ibaret değil. İyi savaşabilmek, güçlü olmak, ayakta kalabilmek için ilimde, irfanda, fende çok ileri gitmek gerekiyor. Eğer iyi çalışmazsak, bilim yapmaksak, teknolojide ileri gitmezsek savaşta da başarılı olamayız. Ecdadımız Çanakkale Savaşı'nda bütün yokluklara rağmen yedi düvele karşı müthiş bir zafer kazandı ama çalışmayana Allah hiç bir şey vermez. İlla çalışmak gerekir. Hem göğüsümüzde imanımız olacak hem de çalışacağız'' diye konuştu.

    Pakacar'ın konuşmasının ardından etkinliğe katılanlara, Çanakkale Savaşı'nda Türk askerlerinin yediği tayın olan kavrulmuş buğday ve şekersiz hoşaf ikram edildi.

    AA




    Bin öğrenci şehitler için Hırka Dağı´na tırmandı Yorumları