Öğrencilerin pansiyon isyanına soruşturma   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-15-2012 (19:05)   Son Mesaj: 03-15-2012 (19:05)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    03-15-2012

    Öğrencilerin pansiyon isyanına soruşturma

    Öğrencilerin pansiyon isyanına soruşturma
    Öğrencilerin pansiyon isyanına soruşturma

    Tunceli Valiliği, kaldıkları pansiyonun koşullarından şikayetçi olan lise öğrencilerinin durumu protesto ettiği olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

    Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 13 Mart Salı günü saat 18.30 sularında erkek öğrencilerin barındığı Tunceli Namık Kemal Meslek Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu binasında yaşanan ve basında da yer alan ''üzücü olayın'' ardından, valilikçe olaya derhal el konulduğu ve alınması gereken tedbirlerin anında alındığı belirtildi.

    Olay yerine giden polis ekiplerinin öğrencilere herhangi bir müdahalede bulunmadığı ve binanın etrafında güvenlik tedbiri aldığı vurgulanan açıklamada, ''Olay sonrasında öğrenciler diğer kurumların misafirhanelerine yerleştirilmiş, bir kısım öğrenci ise velilerine teslim edilerek evlerine gönderilmiştir'' denildi.

    Pansiyondaki hasar nedeniyle Namık Kemal Meslek Lisesinde eğitim ve öğretime üç gün ara verildiği bildirilen açıklamada, olayın ardından adli ve idari soruşturma başlatıldığı, konunun Valilik tarafından titizlikle takip edildiği belirtildi.

    Merkez Moğoltay Mahallesi Hastane Caddesi'nde 155 öğrencinin barındığı bir liseye ait pansiyonda kalan erkek öğrenciler, pansiyon şartlarına tepki amacıyla eylem yapmıştı. Bazı öğrenciler pansiyonun camlarını kırarak, ateşe verdikleri yatak ve çarşafları pencereden atmış, yanan malzemeler olay yerine gelen polis ekiplerinin ve itfaiyenin müdahalesiyle söndürülmüştü.

    Öğrenciler, ikna çabaları sonucu eylemlerini sona erdirmişti.




    Öğrencilerin pansiyon isyanına soruşturma Yorumları