Zeybek, Aydın Doğan´ın o günlerini anlattı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 03-09-2012 (02:05)   Son Mesaj: 03-09-2012 (02:05)    Cevap: 0    Gösterim: 395  

    03-09-2012

    Zeybek, Aydın Doğan´ın o günlerini anlattı

    Zeybek, Aydın Doğan´ın o günlerini anlattı
    Zeybek, Aydın Doğan´ın o günlerini anlattı

    Ülke TV'deki Ülkede Bugün programına katılan Demokrat Parti lideri Namık Kemal Zeybek 28 Şubat sürecinde Aydın Doğan ve Tansu Çiller arasındaki ilişkiyi anlattı.



    Ersoy Dede"nin sunduğu Ülkede bugün programına konuk olan Namık Kemal Zeybek, Aydın Doğan"ın bir kardeşinin vefatı sonrasında Tansu Çiller"in Aydın Doğan"ı ziyarete gittiğini ve orada Doğan ile Çiller"in tavla oynadıklarını anlattı.

    54. hükümetin sona ermesinden sonra Çiller ile Aydın Doğan arasındaki gerginliğin anlatan Namık Kemal Zeybek, Çiller"in Doğan"ı ziyareti ile sona erdiğini dile getirdi.

    28 Şubat sürecinde medyanın siyaset üzerindeki etkisine ilişkin soruya cevap veren Namık Kemal Zeybek, bir dönem Aydın Doğan ile küstüklerini, ancak daha sonra kendisine yaptığı ziyarette "Ağabey bizim hükümeti istemiyorsunuz. Ancak sizin yazarlarınız bazı olayları öylesine abarttılar ki, Türkiye"de rejim tehlikeye girdi, buna dikkat edin dedim. Benim bu sözlerimden etkilendiğini de gördüm. Ancak yanında bulunanların bazıları "Rejim de gidecekse gitsin, darbe olacaksa olsun" demiş olabilirler. Ancak ben Aydın Doğan"ın darbe istemediğini, darbe sözünden rahatsız olduğunu müşahede ettim" dedi.

    Zeybek daha sonraki süreçte içinde bulunduğu DYP içinde bir işlem yapıldığını dile getirerek " Bizim partimiz içimizde bulunan farklı düşüncelerde olanlardan laikçilik içindekilerin bu propagandaya katıldı, içimizdeki bazı bakan ve milletvekilleri ayrılarak daha sonra şemsiye partisi diye vatandaşların hatırladığı partiyi kurdular." dedi.






    Zeybek, Aydın Doğan´ın o günlerini anlattı Yorumları