Sultanahmet´te mezar taşlı eylem   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 03-05-2012 (16:12)   Son Mesaj: 03-05-2012 (16:12)    Cevap: 0    Gösterim: 463  

    03-05-2012

    Sultanahmet´te mezar taşlı eylem

    Sultanahmet´te mezar taşlı eylem
    Sultanahmet´te mezar taşlı eylem

    Greenpeace üyeleri, Mersin Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santrali protesto etti.

    Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camisi arasında toplanan Greenpeace üyeleri, santralin kurulması halinde olası bir kazada en çok etkilenecek kentleri temsilen, üzerinde şehir isimlerinin ve radyasyon işaretinin bulunduğu mezar taşlarını bu alana dikti.

    ''Akkuyu Fukuşima olmasın'', ''Bu sorumluluk sizin'' pankartları taşıyan ve bazıları gaz maskesi takan grup adına Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Cenk Levi bir açıklama yaptı. Levi, Japonya'da yaşanan nükleer felaketin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçtiğini, ancak getirdiği sonuçların halen sürdüğünü savundu.

    Çok sayıda insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını dile getiren Levi, nükleer reaktörden yayılan radyasyonun toprağa, suya, denize ve besin zincirine karıştığını ifade etti.

    Japonya'da yaşanan felakete deprem ve tsunaminin yol açtığını kaydeden Levi, oradaki tek sorumluluğun hükümet, işletmeci firma ve denetleyici kurum olduğunu ileri sürdü. Levi, Türkiye'de böyle bir kaza olması durumunda aynı hatanın yapılmayacağının garantisini kimsenin veremeyeceğini belirterek, ''Türkiye hükümeti de yaşananlardan bir ders almalı. Yatırımlarını yenilenebilir enerjiler üzerine yapmalıdır'' diye konuştu.

    Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

    AA




    Sultanahmet´te mezar taşlı eylem Yorumları