28 Şubat ve İmam Hatip itirafı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 03-05-2012 (00:14)   Son Mesaj: 03-05-2012 (00:14)    Cevap: 0    Gösterim: 821  

    03-05-2012

    28 Şubat ve İmam Hatip itirafı

    28 Şubat ve İmam Hatip itirafı
    28 Şubat ve İmam Hatip itirafı

    Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, 28 Şubat darbesini savunarak, "Adamlar görevini yaptı" dedi. ÇYDD Başkanı'ndan ise İmam Hatip itirafı geldi.



    Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, darbeyi meşrulaştırdı, askerin görevi gereği 28 Şubat'ta post modern darbe yaptığını belirterek, "Bunların hangisi diktatörlük olarak anlaşılır, söyleyin. Bir hukuk devleti olsa zaten 28 Şubatı yaşamayız." diye savundu.

    Çölaşan, "Yönetimler, siyasi iktidarların görevidir. Diyelim ki Türkiye'de bu olmadığı için böyle bir şey olmuştur. O zaman onun niteliğine bakalım. Sizce bu bir darbe midir? Ya adamlar görevlerini yapmış. Demokratik şekilde hükümete bilgi vermiştir. Bu diktatörlük müdür? Böyle anlaşılamaz. O sıradaki görevlerini yazılı metninde irtica, bölücülükle vardır. Onlar da bunun gereği olarak yapmışlardır." dedi.

    Bayan Çölaşan, darbeyi meşrulaştırmak için konuşurken, salonda bulunan eşi Emin Çölaşan ile CHP'li Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ise uyuması dikkat çekti.

    Devrim Yasaları´nın yürürlüğe girmesinin 88. yıldönümü dolayısıyla, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Eğitim-İş Sendikası Eskişehir Şubesi tarafından panel düzenlendi. Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi"nde gerçekleştirilen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir konuşmacı olarak katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen´in moderatörlüğünü üstlendiği paneli Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Baro Başkanı Rıza Öztekin, gazeteci yazar Emin Çölaşan da izledi.

    Panel'de konuşan ADD Başkanı Çölaşan, darbeyi savundu, askerin bunu, görevi gereği yaptığını ileri sürdü. Devrimin, karşı bir devrimle ikinci kez aynı tehlikeye düşmesi noktasında 28 Şubat kararlarının devreye girdiğini anlatan Çölaşan, "28 Şubat kararları uygulama imkanı olmasaydı, bu süreç bu kadar vahim bir noktaya gelmezdi." diye ileri sürdü.

    "ASKERİN 28 ŞUBAT'TA YAPTIKLARININ HANGİSİ DİKTATÖRLÜKTÜR SÖYLEYİN"

    Askerin, o dönemde MGK'da hazırladığı 18 maddenin anayasaya dayanarak hazırlandığını iddia eden Çölaşan, imam hatip liselerine olan rahatsızlığını dile getirdi. Çölaşan, şöyle dedi: "İmam hatiplerin sayıları 1983-89'de 350'yi buldu. Buradan mezun olanlar yüksek eğitimden, kamu kurumlarına, kaymakam ve vali olacak kadar yükseldiler. Askerin, o dönemde MGK'da hazırladığı 18 madde anayasaya dayanarak hazırlandı. Neden? Ülkenin korunması, kollanması için. Bunların hangisi diktatörlük olarak anlaşılır, bahsedilebilir. Burada irtica, bölücük, terör anlatılıyor. Hangisi diktatörlüktür söyleyin. Görevin gereğini yapması gereken bir kurum (asker), tamamen demokratik sistem içerisinde bilgi veriyor. Kime veriyor bu bilgiyi? Adı demokrasi olan bu ülkede halkı, Cumhuriyet rejimi için Türkiye'yi yönetecek olan iktidarı söylüyor."

    "ASKER 28 ŞUBAT'TA GÖREVİNİ YAPTI"

    "Bir hukuk devleti olsa, zaten 28 Şubatı yaşamayız." ifadesini kullanan Çölaşan, şöyle konuştu: "Yönetimler, siyasi iktidarların görevidir. Diyelim ki Türkiye'de bu olmadığı için böyle bir şey olmuştur. O zaman onun niteliğine bakalım. Sizce bu bir darbe midir? Ya adamlar görevlerini yapmış. O sıradaki görevleri, yazılı metinde irtica ve bölücülükle mücadele var. Kısaca, bu devrimle boğuşmuş, devrimleşmeyi, çağdaşlaşmayı kural almış ise (gereğin yapın) diyorlar. Bu çerçevede başlamıştır."

    ÇÖLAŞAN DARBEYİ SAVUNURKEN, EŞİ VE BÜYÜKERŞEN UYUDU

    Tansel Çölaşan'ın sahnede konuşması sırasında salonda ilginç olaylar yaşandı. Çölaşan, darbeyi meşrulaştıran konuşma yaparken, izleyicilerin arasında bulunan CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Çölaşan'ın eşi Emin Çölaşan'ın uyuması dikkat çekti. Büyükerşen ve Çölaşan, zaman zaman seyircilerin yaptığı alkışlarla kendilerine gelerek uyandı.



    AYSEL ÇELİK'TEN İMAM HATİP İTİRAFI

    ÇYDD'nin imam hatip liselerinin önünü kesmek için kurulduğu imasında bulunan Çelikel, şöyle dedi: "ÇYDD 23 yıl önce kurulduğu zaman, bir mücadele verirsek imam hatiplerin önü kesilir, çizgiye gelir, işte devlete bağlanır ümitlerimiz vardı. Şu anda böyle bir ümit taşımıyoruz. Çok fazla imam hatip liseleri var. Nedir, ne yapmıştır, amaçları nelerdir? Bilmiyoruz zaten. İmam doktor, imam avukat, her türlü kadroları yetişti. Şimdi Anayasa yapılırken yeni bir sorunla karşı karşıyayız. Bu konuda diri olmalıyız. Din Kültürü ve Ahlak öğretimi dersi 1982'de kondu.

    Bunun nasıl uygulandığını biliyoruz. Uygulamalı suni İslam öğretildi. Camiye götürdüler. Bu dersin amacı bu değil aslında. Bu dersin mutlaka kaldırılması lazım."

    İmam hatiplerin üniversitelere girmesini kabullenemeyen Çelikel, "Meslek lisesi kapsamına alınmasıyla bütün meslek liselilere üniversiteye girebilir imkanı verildi. Böylelikle de birçok imam hatipli üniversiteli oldu. Hukuk fakültesinde görevli olduğum dönemlerde bile birçok imam hatipli bu okula kaydını yaptırdı." dedi.





    28 Şubat ve İmam Hatip itirafı Yorumları